| | | |

Делян Добрев размаза “Промяната”: Ощетиха българите със сто евро в секунда за 7-те си месеца управление, опитват се да ме заплашват ВИДЕО

“Промяната” ощетиха българите със сто евро в секунда за 7-те си месеца управление, заяви в ефира на БТВ депутатът от ГЕРБ и бивш министър на енергетиката Делян Добрев.

Той бе в телевизията в право на отговор на Венко Сабрутев от ПП, който го обвини, че е изнесъл квалифицирана информация, показвайки проформа фактурите с “Газпром” за доставки на газ.

Според него ПП са ощетили обществото с 5,5 милиарда лева, което според него са пет магистрали “Тракия”.

Тези пари идвали от взетите при високи лихви заеми и от игрите с цените на петролните продукти.

“Ако разделим тази сума на седемте месеца на Промяната, се получават сто евро на секунда – с това те ощетяват българското общество”, посочи Добрев.

“Няма да ме изплашат с някакви депутатчета, които идват във вашето студио и казват, че трябва да ме разследват”, каза още той. И заяви, че репликите на Сабрутев целят точно това – да го сплашат.

Добрев още веднъж показа фактурите за доставка на газ – първата, проформа фактура от “Газпром”, където цената за юли е 84 долара и втората – от дъщерна фирма на “Газпром”, където цента вече е 110 долара и по която е сключена сделката.

Добрев заяви, че информацията, която е изнесъл не е класифицирана информация, защото не засяга националния интерес. Но е търговска тайна.

Информацията, която съм изнасял – не е класифицирана. Този гриф е „търговска тайна“. Това е опит от страна на „Продължаваме промяната“ да бъда сплашен.

Пратили са този депутат Венко Сабрутев вчера във вашето студио да ме заплашва със службите, с класифицирана информация.

Това каза в „Лице в лице“ Делян Добрев по повод заявеното от Венко Сабрутев, че „Делян Добрев изнася публично класифицирана информация, която касае българската енергетика. Трябва да се направи разследване как може секретен доклад да бъде изнесен в публичното пространство.“

“По Закона за защита на класифицираната информация тази информация не е такава. „Булгаргаз“ дори нямат такова ръководство. По Закона за защита на търговската тайна има член 9 точка 2, който казва:

„При добиването, използването или разкриването на търговска тайна не се смята за неправомерно в случаите на разкриване на престъпления, нарушения или други противоправни деяния, когато това се извършва с цел защита на обществения интерес“, заяви Добрев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts