| | | |

Bild: Путин започна спецоперация “Ледена зима” в Украйна

Москва започна нова спецоперация на украинска земя, наречена “Ледена зима”. Това пише в свой материал Bild.

Журналистите на изданието смятат, че масираните въздушни удари на руската армия по критичната инфраструктура на Украйна е извършена с цел оказване на натиск върху жителите на съседната държава.

В момента местното население е изправено пред различни трудности – нямат връзка, вода и ток.

Според кмета на украинската столица Виталий Кличко, има вероятност жителите на страната да останат без отопление през студения период.

Подобна ситуация може да накара украинците да започнат да изискват от управляващите да възобновят преговорния процес с Москва.

Това, според авторите на Bild, е целта на руския лидер Владимир Путин по време на новата операция.

Междувременно някои експерти смятат, че Путин има друг план, в случай че Украйна не се съгласи на замразяване на военните действия.

Има опасения, че Русия иска да ги използва, за да въоръжи своите 300 000 мобилизирани резервисти, за да проникне дълбоко в Украйна през зимата, ако се наложи.

Освен това има опасност и от удар от Беларус.

На 11 октомври, стана известно, че руснаците продължават да прехвърлят на територията на Беларус ирански безпилотни самолети-камикадзе “Шахед-136” . А 13 ешелона с военна техника и боеприпаси напуснаха републиката в посока Руската федерация.

По-рано представители на спецслужбите на Беларус заявиха, че очакват обрат във войната от ноември.

Според председателя на белоруското КГБ Иван Тертел преломът във войната ще настъпи от ноември до февруари, но само при условие, че Русия се мобилизира качествено и осигури окупационната си групировка войски с необходимите оръжия.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts