| | | |

Започна срещата за Митрофанова в парламента, станаха повече партиите, които не я искат

Парламентарните партии започват преговори в Народното събрание дали може руската посланичка у нас Елеонора Митрофанова да присъства на тържественото първо заседание на 48-ото НС.

Събирането, което тече в момента в сградата на парламента, е по искане на ДБ, след като на първата техническа среща по-рано тази седмица след скандал между политиците решение не бе взето.

Тогава от ДБ настояха Митрофанова да бъде изключена от поканата към дипломатическия корпус, ПП ги подкрепиха, а по-късно от ГЕРБ излязоха с декларация, че пратеничката на Москва не е желана.

Вчера лидерът на партията Бойко Борисов дори заплаши, че ако тя е в народното събрание на 19-ти октомври за първия парламентарен звънец, депутатите му няма да стъпят.

БСП и “Възраждане” обаче настояват да се спази обичайния протокол.

А шефът на стратегическия съвет на президента – Александър Маринов, който е и съветник на служебния премиер Гълъб Донев, заяви, че още не сме скъсали ( и се надява да не късаме) дипломатически отношения с Русия, следователно няма основания посланичката да остане непоканена.

Десислава Атанасова от ГЕРБ, Андрей Гюров от ПП, Георги Свиленски от БСП. Надежда Йорданова от ДБ, Костадин Костадинов от “Възраждане”, Георги Самандов от “Български възход” и Ахмед Ахмедов и Хамид Хамид пристигнаха на срещата в парламента да представят групите си.

Митрофанова няма място тук, отсече Хамид Хамид на влизане.

На влизане за срещата Андрей Гюров, който беше председател на парламентарната група на “Продължаваме промяната” в предишния парламент, коментира:

“За нас мястото на посланик Митрофанова не е на тържественото заседание, а на депутатите е мястото в залата. Има си протокол, ще обсъдим, ние представили нашата позиция и те ще предприемат необходимите действия”

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts