| | | |

“Промяната” луднаха: ГЕРБ се готви да открадне 35 млн.

Според “Продължаваме промяната” предприетата от служебното Министерство на здравеопазването смяна в ръководството на Александровска болница има за цел да “се насочат милиони към ГЕРБ”.

Партията разпространи до медиите позиция в защита на ръководството на болницата, назначено през лятото на 2021 година от тогавашния здравен министър Стойчо Кацаров.

“През последната седмица тече информационна кампания, която, изглежда, подготвя смяна на ръководството в най-старата българска университетска болница – столичната Александровска.

Това се случва дни преди здравното заведение да получи държавен заем от 35 млн. лв., с който да се отърве от част от заробващите дългове и лихви, оставени от бившия директор и впоследствие министър на здравеопазването на ГЕРБ Костадин Ангелов”, се казва в изявление до медиите, подписано от Антон Тонев от “Продължаваме промяната”.

От “Продължаваме промяната” настояват на сегашното ръководство на лечебното заведение да бъде дадена възможност да използва държавния заем по предназначение.

Според тях, ако то се справи, позитивните резултати ще станат видими до няколко месеца.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts