| | | |

Президентът Путин: Частичната мобилизация почти приключи

Частичната мобилизация почти приключи, ще приключи след около две седмици.

Това каза пред журналисти руският президент Владимир Путин, съобщават руски медии. По думите на държавния глава вече са мобилизирани 222 000 души от планираните 300 000.

„Тази работа вече се приключва. Сега 222 000 души от 300 000 са мобилизирани във формированията на войските.

Смятам, че до около две седмици всички мобилизационни дейности ще приключат“, каза още държавният глава.

“Въвеждането на войски на НАТО в Украйна в пряк сблъсък с руската армия е много опасна стъпка, която може да доведе до глобална катастрофа”, заяви Владимир Путин.

Руският президент Владимир Путин каза в петък, че не вижда “необходимост” от разговори с президента на САЩ Джо Байдън.

Говорейки на пресконференция в казахстанската столица Астана, Путин каза, че все още не е взел решение дали да присъства на срещата на върха на Г-20 в Бали, Индонезия следващия месец.

„Въпросът за моето пътуване на срещата на Г-20 все още не е окончателно решен. Но Русия със сигурност ще участва в тази работа. В какъв формат – ще помислим за това“, добави още Путин.

„Все още не се говори за преки преговори с някой от участниците в Г-20. Ние сме в постоянен контакт с някои от тях, както знаете.

Току-що говорихме за позицията на Турция. Турция е също в Г-20 и сме в постоянен контакт. С някои колеги също. Такива въпроси не са били обсъждани с президента на Съединените щати Джо Байдън”, каза Путин.

„Контролът върху сигурността на всички критични инфраструктурни обекти е засилен след терористичната атака на Кримския мост, допълни руският президент Владимир Путин.

„Разбира се, след терористичната атака на Кримския мост бяха дадени указания на съответните служби да засилят контрола, за да се гарантира безопасността на всички критични инфраструктурни обекти,

като във всички тях трябва да се вземат съответните мерки, и в енергийните обекти, и на различни нива, от различен клас и на транспортни съоръжения“, коментира още Путин.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts