| | | |

От последните минути: Шокиращ обрат в Стражица

На място има полицейски екипи, които се опитват да изкарат мъж, който се е барикадирал във вила, но към момента без успех

Мъжът, който нахлу и се барикадира в чужд имот край Стражица, не държи заложници.

Това съобщи за “Фокус” Марияна Христова, говорител на Областна дирекция на МВР-Велико Търново.

Тя уточни, че нарушителят се е барикадирал в къщата сам.

Припомняме, че първоначално бе съобщено, че мъж с психични отклонения, самонастанил се в една вила, е взел за заложник собственика на вилата, който е юрист.

На място има полицейски екипи, които се опитват да го изкарат, но към момента без успех. Все още няма информация каква е причината мъжът да се затвори в имота.

Не се знае и дали има искания и претенции към собственика.

По данни на “Борба”, екшънът се разиграл около 17,30 часа в неделя. В злополучния ден стопанинът отишъл, за да си види имота, но там вече е имало неканен гост.

Собственикът се опитал да изгони непознатия, но последвало е сбиване. Юристът имал пистолет, но самонастанилият се успял да го обезоръжи.

В момента имотът е обграден от полиция, уведомена е и Окръжната прокуратура във Велико Търново. Според блюстителите на реда заложникът е успял да избяга и е невредим.

Според кметът на Стражица:

Няма заложническа криза в Стражица, става дума за разпра между съседи, при която двама мъже на възраст 55 – 56 г. са се сдърпали и единият е отнел законно притежавания пистолет на другия.

Това стана ясно по-малко от час, след като новината бе съобщена.

Юристът не е похитен, а другият участник в екшъна вече е локализиран от полицията и всеки момент ще бъде задържан. Макар да е въоръжен, не проявява агресия, обясни кметът на Стражица Йордан Цонев.

Нападнатият бил в добро състояние и сам съобщил, че има конфликт. Нападателят е с психични проблеми. Човекът бил строител, но от няколко години нямал постоянна работа.

Причините за скандала се разследват.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts