| | | |

Въздушна тревога над цяла Украйна. Руските окупатори тероризират и убиват цивилни ВИДЕО

Въздушна тревога е обявена над цялата територия на Украйна заради руските удари с ракети и дронове.

А украинският президент Володимир Зеленски обвини Русия, че тероризира и убива цивилни, след днешните въздушните нападения срещу градове в страната му, предадоха Ройтерс и БТА.

Един човек е убит при ракетен удар по жилищна сграда в южния град Николаев, съобщи Зеленски, без да даде повече подробности.

“Украйна е под обстрела на окупаторите. Те продължават да правят това, което правят най-добре – да тероризират и убиват цивилни”, написа украинският президент в Телеграм.

“С подобни действия терористичната държава няма да промени нищо за себе си. Тя само ще потвърди своята разрушителна и убийствена същност, за която със сигурност ще ѝ бъде потърсена отговорност”, добави Зеленски.

В резултат от сутрешните атаки срещу Киев са повредени два обекта от критичната инфраструктура, заради което има проблеми с електроснабдяването, съобщи кметът на Киев Виталий Кличко.

Възможни са временни прекъсвания на тока, властите призоваха киевчани да намалят потреблението на ток в пиковите часове – от 06:00 до 09:00 ч, както и от 17:00 до 23:00 ч.

УНИАН съобщи, че през нощта над Николаевска област са били свалени пет дрона камикадзе.

Руска ракета удари жилищна сграда в южния украински град Никоалев, при един от три взрива, отекнали в града в ранните часове на днешния ден, съобщи очевидец, цитиран от Ройтерс и БТА.

Ракетата е разрушила напълно едно от крилата на сградата, която се намира в централен район на Николаев. На мястото се е образувал огромен кратер. По думите на очевидеца екип на пожарната е извадил от развалините тялото на мъж.

Когато ракетата ударила, обитателите на сградата се били укрили в мазето. Местен жител каза, че загиналият е бил в мазето на рухналото крило на сградата.

Според представител на градските власти ракетата е била С-300.

В неделя вечерта пристанищен терминал в Никоалев бе ударен при нападение с безпилотни самолети, както съобщиха властите. При удара са повредени цистерни за съхранение на слънчогледово олио, част от което е изтекло и се е подпалило.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts