| | | |

Дженералът се кълне: ДБ няма да направи сделка с ГЕРБ, докато аз съм съпредседател

“Ако ГЕРБ не оттеглят номинацията си за Росен Желязков, ние от “Демократична България”, ще продължим да не гласуваме за него”. Това заяви в ефира на Нова телевизия Атанас Атанасов от ДБ.

И повтори, че партията на Борисов трябва да се откаже от Росен Желязков за председател на парламента.

По думите му много драматично се гледа на нещата, че няма председател на парламента. Той оцени като правилен ход на ПП да оттеглят кандидата си за председател на парламента Никола Минчев, защото така принуждават ГЕРБ да направят същото.

Ако не си оттеглят кандидата, народните представители ще изберат друг кандидат за шеф на законодателния орган.

На всички ни стана ясно, че ГЕРБ, макар и да си купиха изборите, са в изолация, включително и скритият им съюзник ДПС на второто гласуване не ги подкрепиха”, допълни депутатът от ДБ.

Той призова ГЕРБ да оттеглят кандидата си за председател на парламента – Росен Желязков.

„ГЕРБ докато не питат този, който рита футбол, нищо не се случва. Не очаквам Росен Желязков сам да си направи отвод, но ГЕРБ трябва да го оттегли“, изтъкна Атанасов.

“Трябва да се търси човек, който е извън двете политически сили, след като от “Продължаваме промяната” изтеглиха своята кандидатура”, смята още той.

“Снощи, търсейки изход от ситуацията, потърсихме такъв във варианта за ротацията.

Първият, който трябва да бъде избран е Никола Минчев, защото на първото гласуване имаше повече гласове.

Бойко Борисов трябва да си ходи от политиката, трябва да се оттегли от тази политическа сила и да потърси друго място за изява”, допълни Атанасов.

“Вчера беше един ползотворен ден, в който стана ясно, че независимо, че ГЕРБ спечелиха изборите, те останаха в изолация”, заяви още той.

“Първата политическа сила, ако мисли отговорно, трябва да реши точно как да участва в това управление, защото никой не я иска”.

„ДБ няма да направи сделка с ГЕРБ, докато аз съм съпредседател. Борисов вечно търси начин да се допре до нас. Той трябва да се оттегли от партията му”, коментира Атанас Атанасов.

ДБ няма да подкрепи и кандидата на БСП.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts