| | | |

Асен Василев обижда гласувалите за Вежди Рашидов на “мерзавци”

“Продължаваме промяната” са гласували “против”, а не “въздържал се” заради отношението на новото мнозинство към ПП като опозиция.

Това стана ясно от думите на Асен Василев от трибуната веднага след избора на Вежди Рашидов.

Заявихме, че сме конструктивна опозиция и се държим като такива. Нашият кандидат не събра подкрепа от зала, за съжаление кандидатът на най-голямата политическа сила също не събра.

Като видяхме, че това вкарва страната в блокаж, оттеглихме нашия кандидат, започна с предисторията съпредседателят на ПП.

Вчера и с ваша помощ се наложи тон на дискусия, който е подобаващ за парламента и много рядък.

Честито, радвам се, че парламентът има председател, обърна се към новия парламентарен шеф Василев.

Радвам се, че тоя тон доведе до избор на председател. Причината да поискаме 15 минути почивка, беше за да преценим дали да гласуваме “против” или “въздържал се”, обясни съпредседателят на ПП.

Така тествахме какво е отношението към опозицията в този парламент, каза Василев.

За съжаление, г- жо Атанасова, видяхме, че отношението към опозицията е болшинството прави каквото си иска. Изрече го г-н Рашидов. Затова гласувахме “против”, а не “въздържал се”, обясни той.

Това, което се случва в парламента е срамно. Ние сложихме фасада, която да прикрие невъзможността да постигнем съгласие.

Да, това може би трябва да е стъпка напред, но не съм сигурен, дали не е назад или настрани, каза Василев. Ако така ще работи тоя парламент, следващият път няма как да има фасада, предрече той.

Рашидов пък се обиди заради това, че Асен Василев опитал да сложи етикет “мерзавец” на всеки, гласувал за него със “за”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts