| | | |

Камбарев, ПП: При нас държавата беше в добро финансово състояние, някой сега иска да скрие едни пари

ГЕРБ-СДС продължават усилията да намерят общи приоритети с останалите политически сили, за да се опитат да съставят кабинет.

Лидерът на партията – Бойко Борисов, заяви, че е оптимист за редовно правителство, но Кирил Петков е категоричен, че коалиция с ГЕРБ няма да има.

“Хората някак си създадоха очаквания, че това е среща за съставяне на кабинет, а ние ще си говорим за 16-те политики на “Продължаваме промяната”.

Разговори за кабинет с ГЕРБ няма да водим. А защо правим тази среща? Защото мнозинството в момента диктува един дневен ред, който не е дневният ред на хората.

И хартиената бюлетина се насили да влезе, нарушавайки закони. Няма никакво становище от министър”, каза депутатът от “Продължаваме промяната” Михаил Камбарев в студиото на “България сутрин”.

Той добави, че голяма част от предложенията на неговата партия са свързани с антикризисните мерки.

“За част от антикризисните мерки и да сме адекватни на ежедневието на нас ни трябва нов бюджет.

Проблемът в момента между партиите и между нас, и ГЕРБ е, че ако ние покажем, че има достатъчно пари, раздавайки достатъчно пари, и тази държава бъде в добро финансово състояние, както беше миналата година, това ще създаде очаквания, че тази държава има пари.

От януари обяснявам, че ние няма да фалираме”, посочи Камбарев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Народният представител е категоричен, че пари има, но въпросът е как се смятат.

“Ако някой иска да скрие едни пари, може да го направи.

В края на годината има повишени приходи. Ако се погледне години назад, то е лесно да се предвиди, но е по-лесно да не се предвижда и в края на годината да влязат едни пари, които не са били предвидени и кабинетът да си ги разпише.

Ръстът, който служебният министър залага, не е този, който е реално очакваме да бъде”, добави Михаил Камбарев.

По думите му има 2% разлика между очакваното и това, което правителството обявява.

“Категорично заявихме, че с ГЕРБ няма да правим кабинет, ние сме опозиция. В момента дали има или няма кабинет, парламентът работи и се приемат закони.

Едва ли е тайна за някого, че преди даден закон да бъде входиран, първо се търси подкрепа от партиите.

Изборите пред нас са или да ходим по кулоарите от стая в стая, или да се видим пред камерите и да си кажем: “Това са нашите приоритети”, подчерта депутатът.

Той смята, че една от най-важните политики, заложени от тях, е механизмът за разследване на главния прокурор.

“Давам ви пример – имаме проблем в Доспат с една поръчка, която е почти нагласена. Хората роптаят по телефона. Ние сме подавали сигнали до прокуратурата, от нея нищо не очакваме.

Искаме да има контрол върху главния прокурор.

Не изключвам и ГЕРБ да ни подкрепят за този закон, тъй като и те започнаха да говорят в тази насока.

Следващият законопроект е за увеличаване на минималната работа заплата, да я вържем с 50% от средната работна заплата”, поясни Михаил Камбарев.

От “Продължаваме промяната” искат и още едно увеличение на пенсиите, както и таван за тока за бизнеса.

“Проблемът е, че в момента няма мнозинство. Как ще се състави оттук нататък? Не е лесно, но не е невъзможно. Аз не виждам опити от ГЕРБ, от тях виждам обикаляне по студиата”, възмути се той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts