| | | |

Сабрутев проговори за снимката на Кирил Петков и Йордан Цонев

От „Продължаваме промяната” отново заявиха, че искат публичен дебат между партийните лидери и издигане на обща кандидатура за председател на Народното събрание, която да е приемлива за всички партии.

Това каза Венко Сабрутев от „Продължаваме промяната“ в ефира на Нова телевизия.

снимка Архив

Нямам представа кога е заснета тази снимка. Виждам, че това са кулоарите на парламента. Това са коридорите. Нямам представа какво са си говорили.

Но ако се опитвате по някакъв начин да ни обвържете с ДПС, вижте начина по който се гласува. Първите два дни ГЕРБ и ДПС гласуваха заедно.

Водещите на сутрешния блок на Нова тв го провокираха, че има информация за това, че представители на ДПС са посещавали стаята на ПП в парламента.

“ДПС са идвали в нашата стая? Не съм сигурен, че такова нещо се е случвало. Никога не се е случвало представител на ДПС да е идвал в стаята ни”, каза той.

Що се отнася до избора на председател на НС Сабрутев коментира, че от ПП искат публичен дебат.

“Ние сме против задкулисието, това е нещото, което искаме – да влезнем в зала с камери и микрофони и да преговаряме на лидерско ниво”, обясни той.

По думите му ПП са свикали среща извън парламентарната зала, за да може да нея да присъства и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, който не може да влиза в пленарната зала, защото не е депутат.

“Първата партия не може да намери мнозинство, затова ние поемаме инициативата да го направим публично.

Нека лидерите да седнат пред журналистите и да направят този дебат, да селектират критерии и човек , който да обедини народното събрание, защото държавата има необходимост от спешни решения.

Не можем да си позволим лукса да съсипем едно НС просто ей така. Хората искат решения, а не допълнителни проблеми”, каза още Сабрутев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Фейсбук

Similar Posts