| | | | |

БСП се съмнява за колосална цифра откраднати гласове от машините

Един от първите законопроекти след сформиране на правната комисия ще бъде Изборния кодекс
Мнозинството е за хартиените бюлетини, от “Възраждане” искат и видеонаблюдение

От БСП този път няма да отстъпят за промените в Изборния кодекс, с които ще се позволи гласуване и с хартиени бюлетини, тъй като експертите им се съмняват в отброяването и разпределението на близо 10 процента от вота с машини.

Това заявиха пред “Труд News” депутати от ПГ “БСП за България” и уточниха, че става дума за близо 260 000 гласа от всичките над 2,6 млн. избиратели, отишли до секциите на 2 октомври.

Социалистите имат мнозинство с подкрепата на ГЕРБ и ДПС за поправките, които внесоха още в първия пленарен ден на 48-ото НС, а връщането на хартиените бюлетини допълнително е обтегнало отношенията им с доскорошните им коалиционни партньори от ПП и ДБ.

От ГЕРБ също настояват един от първите законопроекти след сформиране на правната комисия да бъде Изборния кодекс, защото “вероятно предсрочните избори ще са скоро”.

От най-голямата парламентарна партия също ще предложат изчистване на някои от текстовете в изборния закон, касаещи броенето на разписките от машините.

За промени в изборното законодателство са и от “Възраждане”, които искат съставът на Централната избирателна комисия (ЦИК) да отразява пропорционалното разпределение на политическите сили в Народното събрание, както и видеонаблюдение в секциите.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts