| | | |

Тежък случай: Асен Василев сам си се хвали, цената на топлото …..

Ние сме опозиция, не взимаме бюджетна или правна комисия. Доколкото знам за комисиите е имало разбирателство, това разбрахме и ние от Андрей Гюров. Спорът е бил за зам. председателските места на по-малките партии.

Това заяви съпредседателят на “Продължаваме Промяната” Асен Василев по БНТ.

“Ще работим активно във всички комисии. Бяхме дали заявка за антикорупционната комисия, но е било преценено да я оглави партия, която не е била в управлението (Български Възход)”, обясни той.

“Нашата позиция е ясна – ние сме против хартиените бюлетини”, каза Василев, като добави, че “още от миналия парламент имаме различни позиции с БСП, затова сме и различни партии”.

“Видяхме г-н Рашидов като една фасадна фигура, изборът му беше нелогичен и неправилен, затова и гласувахме и против неговата номинация. Начинът на водене от позиция на силата беше показан още когато ни беше отказана почивката преди гласуването за председател на НС”, каза Василев.

Стопяват ли се ледовете с ГЕРБ?

“Ние сме конструктивна партия, там където имаме общи позиции – ги отстояваме”. Дебатът трябва да е в парламента”, посочи той.

“Ясно обещахме на избирателите си, че няма да подкрепим кабинет на ГЕРБ. Вторият и третия мандат са “нероден Петко”, много е рано да говорим.

Бъдете сигурни, че ако стигнем до втори мандат, ще направим всичко по силите си за да сглобим кабинет”, обяви Василев.

“Икономически миналата година имаме 7% ръст на БВП, тази година имаме 5% ръст за първото полугодие. Сметките за отопление за тази зима ще са същите като миналата година”, похвали се Василев.

“Има инфлация, затова трябва да се вдигнат доходите на хората, а не да се орязват социалните помощи”, отбеляза той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts