| | | | |

Радомир Чолаков за бързането за разследването на главния прокурор: Крум Зарков прави опит за …

Опит за изнасилване на Народното събрание.

Шефът на правната комисия в парламента и депутат от ГЕРБ Радомир Чолаков обвини служебния министър на правосъдието Крум Зарков, че изнасилва Народното събрание.

Причината са изявленията на Зарков, че депутатите не искат механизъм за разследване на главния прокурор.

Чолаков уточни, че правна комисия и парламентът се движат в нормални срокове по предложенията за механизма, като каза, че всичко друго представлява изнасилване на Народното събрание

Учуден съм, че колегата Зарков, който уж беше добър юрист, не обяснява на обществото, както трябва и създава очаквания, които са манипулативни, спекулативни и представляват груб натиск върху Народното събрание.

“Това са манипулативни твърдения. Чувал съм хиляди пъти да казва как Народното събрание не може да бъде гумен печат на правителството.

Не разбирам защо той очаква това Народно събрание да бъде негов гумен печат в служебното правителство”, посочи Чолаков.

После той разясни процедурата, според която по всеки законопроект след приемането на първо четене има 14 дни за предложения, след това обсъждане във водещата комисия и след това в пленарната зала.

„Това са процедурите и Зарков ги знае много добре. Всякакви други ажиотажи представляват груб натиск и опит за изнасилване на Народното събрание, на правилника и на конституцията“, каза още Чолаков.

На заседанието на правната комисия се извърши формалното обединяване на двата проекта за промени в съдебния закон и на четирите за изменения в НПК, приети на първо четене в петък.

Милен Матеев от „Продължаваме промяната“ смята, че няма шанс законопроектите да бъдат приети.

Той изрази мнение, че този парламент е показал, че за законопроектите, за които има воля, могат да бъдат прегазени всякакви срокове.

„Това е проблемът, ако имаше достатъчно политическа воля, тези законопроекти, щяха да бъдат приети“, смята Матеев.

От своя страна шефът на правна комисия му припомни, че 18-часовото заседание за хартиената бюлетина е било толкова време, заради „Продължаваме промяната“.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts