| | | |

Корнелия Нинова изсъска: Незавършил докторант ни поучава

Вицепремиерът и соцлидерката се скараха подкрепя ли всъщност БСП въвеждането на еврото

Искри прехвърчаха между служебния вицепремиер Атанас Пеканов и БСП след изслушването на управителният съвет на БНБ за готовността на страната ни да влезе в еврозоната.

От левицата се обявиха, че БНБ не са дали никакви данни, а са изчели лекция на Народното събрание какво трябва да прави.

След изслушването Пеканов взе думата и цитира доклад от конгрес на левицата през 2017 година за позицията на БСП за еврото тогава.

Това предизвика лидерката на БСП Корнелия Нинова да изчете декларация, в която заяви, че представителите на БНБ и управителят Димитър Радев са се подиграли с Народното събрание като не са дали данните, искани от левицата за плюсовете и минусите от влизането ни в еврозоната.

Докарахме се дотам органи, които се избират от НС, да идват, да ни поучават, да ни дават задачи, които парламентът им е възложнил и ние да ръкопляскаме на това, каза Нинова.

Изобщо не ме интересува, че Атанас Пеканов цитира доклад от конгрес на БСП, казваме “да” на еврото и тогава и сега, но всяка държава трябва да реши кога е удобният момент това да стане и единствено искахме днес да вземем информирано решение, посочи още тя.

Не получихме никакъв отговор от институциите и незавършил докторант ни поучава за партийните ни позиции и дела, каза още Нинова визирайки вицепремиерът Атанас Пеканов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts