| | | |

Драгомир Стойнев: Край! Коалицията между БСП и ПП приключи!

“Всеки един избор е едно ново начало. Тази коалиция приключи, оттук нататък трябва да гледаме бъдещето”.

Това заяви депутатът от БСП Драгомир Стойнев в предаването “Панорама” по БНТ по повот отношенията между левицата и “Продължаваме промяната”.

“Считам, че БСП спаси парламентаризма в България. БСП показа как трябва да се действа в такава ситуация. БСП отстъпи, за да имаме консунсус”, коментира Стойнев защо БСП е подкрепила избора на Вежди Рашидов за председател на парламента.

По думите му обществото очаква социална и икономическа стабилност.

Стойнев защити необходимостта от въвеждането на хартиената бюлетина в изборния кодекс и решението на БСП да внесе поправки в Изборния кодекс, с които освен с машини ще може да се гласува и с хартиена бюлетина.

“Машините остават. Нека да има право на избор за тези ,които се притесняват от машините”, заяви Стойнев.

“Ние искахме да знаем какъв е план на правителството. Има анализ за еврото, който е бил скрит.

Да, разбира се, рано или късно трябва да се присъединим към еврото, но е важно кога”, аргументира Стойнев настояването на левицата да бъде показан анализа за предимствата и рисковете от въвеждането на еврото.

“Когато БСП е управлявала, са постигани най-добрите политически резултати. Ние знаем какъв е националния интерес”, заяви социалистът.

“Трябва да има стабилен бюджет, в името на обществения интерес, подчерта той.

“Много лесно ставаме ястреби когато става война.

Аз предпочитам България да помага на украинските граждани отколкото България да помага на войната, на смъртта”, каза още Стойнев относно нежеланието на БСП страната ни да предостави оръжие на Украйна.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts