| | | |

Култово от ДПС: Занимаваме се три дена с Радини вълнения и Кирил Петков

Никой не искаше спортната комисия. Това е лесно доказуемо – има общ чат, в който участват Радослав Василев и Кирил Петков.

Това заяви Станислав Анастасов, депутат от ДПС и зам.-председател на Движението, в ефира на БТВ.

снимка Архив

„Това е тотално абсурдно. Ние демонстрираме в момента едно разбиране за политиката, тя е тежко битовизирана.

Заради тези Радини вълнения, ние оставяме решаването на притесненията и проблемите на българските граждани настрана”, смята той.

По думите му, „Кирил Петков демонстрира едно разбиране за политиката, тя е тежко битовизирана“, и, ако хората го слушат него, ще си помислят, че политиката се ръководи с лични договорки и позвънявания.

„Аз сега разбирам защо г-н Петков ходи с допълнителна външна батерия на телефона“, каза иронично Анастасов.

„Оставяме дневния ред на обществото, страховете за зимата, притесненията за инфлацията и се занимаваме с един такъв казус. Това, което е говорено на председателски съвет, може да се коментира от председателите на партиите.

Комисията не беше заявена от никого. Заявили сме го още в самото начало. Ние искаме Комисията по въпросите за децата, младежта и спорта“, подчерта той.

„ДПС има добри експерти за всички комисии“, категоричен беше той.

Според него, Халил Летифов, който се е доказал в сферата на спорта и самият е спортист, не може да се сравнява с „другия господин“.

„Заявихме комисиите, които никой не искаше, за да може да заработи парламента“, посочи депутатът от ДПС.

„Не може цялата държава да се занимава с г-н Радостин и той да е по-важен от Народното събрание, президентството и Министерския съвет и сега ние три дни да се занимаваме с личен казус и мераци, за да може някой да бъде някъде, за да води реваншистка политика“, добави народният представител от ДПС.

Според него това, което е говорено на Председателски съвет, могат да го говорят председателите на партиите:

„Всички казват на Радостин Василев Руди, но не може три дена да се занимаваме с личните му мераци, за да води реваншизъм и контрареваншизъм.

ПП заявиха правната, енергийната, регионалната, социалната и антикорупционната комисия. Да виждате тук комисия на младежта, децата и спорта?”, добави той.

Анастасов заяви, че всички комисии са важни:

„Това, че някой ръководи комисии, то той има по-висока отговорност за нейната работа, а не да се взимат решения от него – те се взимат от мнозинство.

Въпросът с бюджета е да видим какво ще стане в дългосрочен план. Трябва да имаме яснота какви политики ще следваме, иначе отиваме в предизборно говорене.”

„В случая с еврото – ние бързаме, защото доходността по облигациите достига нивата на един потребителски кредит. Мисля, че комуникацията в последната година беше генерален дефект. Нашата роля е да обясним на разбираем език какво правим”, смята още той.

Той заяви, че за постигането на редовен кабинет и работещо правителство, ДПС ще направи правим това, което правеха и досега:

„Ще поддържаме добрия тон, ще отстъпваме там, където е необходимо, за да върви диалогът между всички. Виждаме обаче един човек да кара цялата парламентарна група да минира процеса.”

„Добрият тон включва подкрепа за всеки един мандат, който си поставя за дневен ред този на българските граждани.

Доколкото се занимаваме с Радини вълнения и Кирил Петков, не виждаме нещо, което може да се подкрепи там”, допълни още той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts