| | | |

В продължение на месеци държавата беше ощетявана от сделките за газ чрез посредници с по 114 милиона евро на месец. Къде са отишли тези пари?

Зарази безумната финансова политика на Асен Василев ние рискуваме да не влезем в еврото.

Това заяви в предаването “Панорама” по БНТ заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Тома Биков.

Няма нужда да си оправяме отношенията с президента. Ние сме хора, които разбираме политиката като съобразяване с реалностите.

В продължение на месеци държавата беше ощетявана от сделките за газ чрез посредници с по 114 милиона евро на месец. Тези решения се вземаха без търг, без конкурс, а част от фирмите бяха свързани с „Газпром“. Къде са отишли тези пари? Трябва да получим отговор на този въпрос.

“България се нуждае от редовен кабинет и парламентарно мнозинство, което да носи отговорност за много тежки решения, които предстоят”, подчерта депутатът от ГЕРБ Тома Биков

ГЕРБ полагаме усилия първия мандат да бъда осъществен.

Според него беше грешка, че бяха отказани разговори по принцип.

“Ние сме готови да разговаряме, няма значение дали сме в управлението, или в опозиция. Полагаме усилия да се възстанови политическия диалог, за съжаление сме сами във вселената”, коментира депутатът от ГЕРБ.

„Грешка бе, че бяха отказани разговори с нас и отговорните ще си понесат отговорността. Ние, след като сме поканили с някого, очевидно сме готови за диалог.

От година и половина ние призоваваме за възстановяване на политическия диалог и полагаме всички усилия за това. За съжаление сме сами във Вселената“.

Преговори

“Ние опитахме да създадем условия за формат, който да изпълни концепцията за проевропейски антикризисно управление. Мисля, че всички партии, които са с проевропейски разбирания казаха, че нямат проблем с г-н Плевнелиев и г-н Паси, а имат проблем с нас.

Прекият диалог е по-добрия вариант. Надявам се в следващите седмици това да се промени.

Бюджет

Един разделен парламент няма как да приеме бюджет без да има парламентарно мнозинство. Вече сме гледали такива бюджети. Тогава се започва голямото наддаване.

Това ще продължи при всеки следващ бюджет, при който няма мнозинство. Бюджет трябва да има, но ако няма кой да носи отговорност за него е по-добре настоящият бюджет да бъде продължен с още няколко месеца.

Той уточни, че в това Народно събрание комисиите са били сформирани за рекордно кратко време за последните 30 години и поясни, че в 47-ия парламент комисиите са били сформирани цял месец.

Категорично ще гласуваме за предоставяне на оръжие на Украйна, увери депутатът от ГЕРБ.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts