| | | | |

Д-р Цеков избухна: Безпринципната колаборация на ГЕРБ с тези, които доведоха страната до финансов колапс – има потенциала да стане началото на края

Предоставянето практически на цялата власт от спечелилата изборите ГЕРБ на втората политическа сила ПП-ДБ, съчетано с коалиционна подкрепа за излъчено от двете формации правителство с втория мандат, е подмяна на вота на избирателите.

Това пише конституционалистът д-р Борислав Цеков във личната си Фейсбук страница.

снимка Архив

В два поредни избора, гражданите на България потвърдиха своят вот на недоверие към ПП-ДБ и показаха, че НЕ искат управление, което да е доминирано от тях.

Вместо това, те получиха управление, което е тотално доминирано от ПП-ДБ с подкрепата на ГЕРБ.

Това правителство ще бъде един политически хомонкулус. Отговорността за това е лично на г-н Бойко Борисов.

Мотивите му са предмет на отделен анализ.

Това не е нито национално съгласие, нито път за излизане от политическата криза. Това е сговор за усвояване на милиардите от Плана за възстановяване. Нищо повече и нищо по-малко.

“Борците с мафията” влязоха в коалиция с “мафията” в името на тези милиарди.

Това ще донесе щети и на двете формации, но по отношение на ГЕРБ безпринципната колаборация с тези, които – по думите на самия ГЕРБ и Бойко Борисов – доведоха страната до финансов колапс и пр. – има потенциала да стане началото на края.

Все пак, успех на колаборацията. Но си запазвам правото да бъда силно скептичен, дори разтревожен от това, че нищо добро не очаква България.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts