| | | |

НА ЖИВО Радев пита ПП: Ще подкрепите ли първия мандат? Кирил Петков: Правителство на ГЕРБ – не!

Румен Радев прие за консултации представители на парламентарната група на „Продължаваме промяната”.

Срещата започна в 10:00 ч. на „Дондуков“ 2

С гласа си българите показаха и ви отредиха отговорна роля в 48-то НС, но отново избирателите не заложиха само на една политическа сила и това е знак към всички политически сили, че е нужен диалог, усилия за намиране на ефективни решения.

Съгласен съм с тезата ви, че не бива да има правителство на всяка цена – рожба на задкулисни договорки, увери Радев.

Но държа да изчерпим докрай всички опции за съставяне на правителство, поясни президентът.

-Бихте ли подкрепили правителство с първия мандат, попита веднага Радев своите гости.

-Как вие виждате и какви мерки бихте предприели за излизане от кризата, какви мерки да се предприемат за повишаване на отбранителната мощ на държавата, бихте ли подкрепили внесената програма от правителството за модернизация на българската армия, засипа с въпроси представителите на “Промяната” държавният глава.

Радев поиска ПП да заявят отношението си към плана за възстановяване, мерките за повишаване капацитета за въоръжените сили, бихте ли подкрепили и вече внесения от служебното правителство програма за приоритетни разходи в МО.

Ясно успяхме да комуникираме в първия ден на този парламент, че ще бъдем водени в 2 принципа – първият – да решим максимално голям брой реални проблеми. Там сме заявили 16 политики, обясни Кирил Петков.

Той увери, че ще се предприемат мерки за помагане на българските семейства, за тези, които са най-уязвими в инфлацията,.

Продължава се политиката за повишаване стандарта на пенсионерите. Петков изброи и мерките на ПП за подпомагане на бизнеса

Българският народ трябва да знае, че предизборните обещания ще бъдат спазени, заяви Петков За първи мандат заявяваме, че ще говорим с ГЕРБ за всичките политики, но няма да подкрепим техния мандат, заяви Петков.

Преди миналите избори използвахме всички сили, за да преговаряме с политическите сили. Беше една много трудна коалиция в ситуацията на Ковид-криза, криза с енергията, започна и войната.

Всъщност този кабинет успя да управлява в трудна ситуация, припомни Асен Василев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts