| | | |

Настимир вие в ефир: Създава се коалиция “Каскет”, ако се върне хартиената бюлетина …..

“ГЕРБ искат да излязат сухи от водата и да не съставят кабинет, което ще е личен провал на Борисов. Борисов обича да бие дузпи на празна врата.”

ГЕРБ, ДПС, БСП и в допълнение “Български възход” вече оформяли мнозинство в парламента, което се доказвало от подкрепата им за Вежди Рашидов за председател на НС и срещите им с главния прокурор Иван Гешев, които останалите партии отказаха.

Това заяви пред БНТ заместник-председателят на парламентарната група на “Продължаваме промяната” Настимир Ананиев.

“Чудя се дали има нова коалиция “Каскет”. Имаме коалиция, която се оформи в Народното събрание – тя си избра председател, вече го обиколи Иван Гешев, а днес ще се срещне и с БСП”, каза депутатът.

Според него вкарването на антикорупционния закон на “Продължаваме промяната” като първа точка в дневния ред на правната комисия било “една димка”. А втора точка било връщането на хартиената бюлетина.

Именно хартиената бюлетина е основна цел на ГЕРБ и друга от основите на новосформираното мнозинство, както и разделителна линия между “промяната” и “столетницата”, подчерта Ананиев.

По думите му връщането на хартията ще означава служебна победа за ГЕРБ.

Едно от опасенията на Ананиев било, че тези обиколки “целели връщането на бухалките му – спецсъда и спецпрокуратурта”. Гешев търсел мнозинство, което да ги върне.

Днес от “Продължаваме промяната” щели да входират декларация служебното правителство да спази закона и да внесе бюджет. “И предлагаме формациите в Народното събрание да се обединим около няколко неща”, добави той.

Настимир Ананиев припомни, че когато Асен Василев бил служебен министър на финансите предложил бюджет.

Според него ГЕРБ нямали план, ако втория мандат стигнел до тях означавало, че ГЕРБ са се провалили. Това било личен провал на Бойко Борисов.

Имаме коалиция, която си избра председател, Иван Гешев ги наобикаля всичките.

Народният представител отказа да коментира в конкретика с кого биха разговаряли от ПП, ако получат втория мандата за съставяне на правителство, но от партията щели да бъдат “обърнати с лице към гражданите и да изпълняват обещанията си”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts