| | | |

НА ЖИВО Корнелия Нинова пак скочи на служебния кабинет, обвини министър в лъжа

Нито една държава не замразява доходи, само нашият служебен кабинет, заяви на пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Нашата грижа са хората, работещите, подчерта лидерът на БСП. Тема на изявлението й е внесеният от служебното правителство проект за удължаване на действието на сегашния бюджет за следващата година.

Тя е категорична, че не е работа на служебния кабинет да казва, че има риск да се получи едно наддаване между партиите и да дава оценка. Нинова е категорична, че е работа на партиите да подкрепят народа без да рискуват финансовата стабилност на страната.

“Длъжни сме към България и към българския народ да приемем бюджет”, категорична е тя и добави, че с различните политически формации са постигнали съгласие по отношение на минималната работа заплата.

“Ще поставим на Председателски съвет това предложение”, каза още тя и допълни, че от БСП искат отговорно държавническо поведение между първо и второ четене.

Левицата кани останалите парламентарни групи на консултации за бюджета.

Претиснени сме около ситуацията с най-важния закон в страната – за бюджета, заяви Нинова на извънредния брифинг.

“Президентът обяви, че ще даде достатъчно време на партиите в парламента за преговарят за правителство и през това време НС да приеме важните закони. А няма по-важен от този за бюджета, както и Плана за възстановяване и устойчивост.

Служебният кабинет, обаче, внесе в парламента да се удължи действието на сега действащият бюджет.

Това представлява замразяване на доходите при увеличаващи се цени. Това за нас е неприемливо. Нашата политика е точно обратната”, каза Нинова.

На въпрос на репортер как ще коментира информацията, изнесена от служебния министър на икономиката Никола Стоянов, че заради нейни уволнения държавата е платила близо 800 хил. лева за обезщетения, Нинова каза, че министърът трябва да го докаже.

“Омръзна ми той да ви лъже за какви ли не неща и аз да се обяснявам”, лаконична беше тя.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts