| | | | |

ГОРЕЩО! Делян Добрев в люта престрелка с Ивайло Мирчев

Депутатът от ГЕРБ/СДС Делян Добрев и колегата му от “Демократична България” Ивайло Мирчев със спор в социалната мрежа.

Поводът за онлайн “престрелката” се превърна разразилия се в последните дни дебат около това дали на първото заседание на новия парламента трябва да присъства посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова и предложението на ГЕРБ Володимир Зеленски да се включи с видео обръщение.

Ето какво написа във Фейсбук Ивайло Мирчев:

снимка Архив

Понеже явно за някои тукашни политици е трудно да разчитат на собствения си гръбнак и интегритет, мога да им предложа да ползват европейския.

Вчера Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) обяви Русия за терористичен режим, а руските партии, подкрепили решенията на Путин – за съучастници в тероризъм.

Сега, сигурно е по-удобно като Борисов да си разменяме подаръци с Путин – ние на него кученце и газопровод… той на нас – зависимост от Газпром!

Сигурно е по-удобно да се правим, като Радев, че не сме в НАТО, или като Янев – че войната е специална военна операция.

Сигурно е по-удобно като Корнелия Нинова на Бузлуджа да говорим за нашата приятелка Русия.

Въпросът е за кого са по-удобни тия всичките навеждания? Не и за България. За терористичния режим на Путин са по-удобни.

Затова предлагам на всички български политици, склонни към навеждане, да ползват резолюцията на ПАСЕ като, един вид, външен гръбнак.

И като ги питат следващия път за Русия, да се придържат към европейския интегритет, при липса на собствен”, написа Мирчев в социалната мрежа.

Добрев обаче не му остана длъжен, като изтъкна, че чрез участието си в четворната коалиция в кабинета “Петков”, реално точно “Демократична България” са били с наведен гръбнак към Путин.

Ето я и неговата публикация:

По повод на гръбнака на Ивайло Мирчев:

1.Вие бяхте безгръбначен коалиционен партньор на бившата комунистическа партия БСП.

2.Безгръбначно не допуснахте военна помощ за Украйна.

3.Не ви видяхме гръбнака и пред украинския Министър на външните работи! Напомням ви, че той дойде “на крака” в българското Народно събрание, но Вашата коалиция не го допусна в залата дори да го изслушаме.

Срам! Да продължавам ли?

Айде малко по-кротко и по-скромно…”, изригна Добрев в отговор на писанията на Мирчев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts