| | | | |

СКАНДАЛНО! Ето кой е спуснал антиевро доклада до Копейкин

Още вчера бившият зам.-финансов министър и ексдепутат от БСП Георги Кадиев алармира за случващото се и поиска обяснения, а в рамките на протеста на националистите пред Народното събрание, Копейкин развя документа и цитира пасажи от него, според които в самата БНБ смятали последствията от въвеждането на еврото за потенциално катастрофални

Днес обаче лъсна и истината – че подуправителят на БНБ и вечен напиращ да оглави държавния трезор Калин Христов е спуснал абсолютно работен, неприет де факто, доклад от септември, според който част от експертите на Банката са изразили мнение “за” отлагане на членството на България в Еврозоната от 1 януари 2024 г.

снимка Архив

“Докладът на БНБ наистина е от септември, необработен и неприет от УС на банката. Напълно неофициален документ.

Висш ръководител от БНБ го е дал първо на Възраждане и ден по-късно, след тяхната пресконферинция и осъзнавайки гафа, на всички останали парламентарни групи.

В плик, без изходящ номер, без нищо. Първото впечатление от един доклад е най-важното.

Този висш ръководител позволи на Възраждане да манипулира общественото мнение;

даде оръжие на една политическа сила да създаде изкуствени антиевропейски настроения;

минира целия дебат в зародиш и

умишлено саботира правителствено и парламентарно решение за приемане на еврото”, доста конкретен е Кадиев, въпреки че не споменава името на Калин Христов.

И добавя, съвсем резонно, че би било невероятно самият Димитър Радев да допусне такава грешка. Радев бе изслушан миналата седмица пред народните представители и с куп аргументи заяви твърд курс към въвеждането на еврото у нас от 1 януари 2024 г.

“Време е за уволнения. Дано не го отнесе чистачката в БНБ”, зове Георги Кадиев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Калин Христов снимка Архив

Similar Posts