| | | |

Тома Биков: Това правителство го свали ареста на Бойко Борисов

От днешното връщане на мандата за мен е ясно, че колкото по-бързо има избори, толкова по-добре, в този смисъл 2 октомври е първата възможна дата, коментира пред журналисти в Народното събрание Тома Биков от ГЕРБ-СДС.

По думите му не трябва да има никакво бавене, за да може след това да започне подготовката за бюджета за 2023 г., а ще са се натрупали и редица други решения, които следващият парламент трябва да вземе.

Заговорът за сваляне на правителството беше между Корнелия Нинова и Кирил Петков, отговори на въпрос Биков дали ГЕРБ участва с президента в заговор за сваляне на кабинета. Единият положи редица усилия в тази посока, а Корнелия Нинова, като човек, който практически ръководеше, имаше една от силните роли, положи усилия правителството да не се справи и да падне, обясни депутатът.

Според него има охлаждане на отношенията между държавния глава Румен Радев и лидерът на БСП Корнелия Нинова, но това не означава сближаване между ГЕРБ-СДС и президента.

Очевидно щом и ние, и Румен Радев имаме сходна оценка за това правителство, означава, че то не се е справило, обобщи Биков.

Той отбеляза, че от ГЕРБ-СДС не носят отговорност, че управляващите не са се справили.

Това правителство го свали арестът на Бойко Борисов, защото тогава стана ясно, че имаме работа с хора, които правят необясними неща, слаба конструкция, без програма, започнаха да пишат програма, след като подадоха оставка, и всякакви други абсурди, за които ГЕРБ няма никаква вина, подчерта Тома Биков.

снимка Архив

Similar Posts