| | | |

Президентът Радев с извънредно включване от Перник заради изчезналия Сашко

Надявам се това мащабно издирване да даде резултат.

Това каза в Перник президентът Румен Радев, който се появи изненадващо в града в късния следобед днес.

Всеки един живот, особено на дете, е важен. Надявам се издирването да има резултат. Към момента няма водеща версия. Засега няма нужда армията да се включи в издирването, каза още държавният глава.

Обществото е силно ангажирано, реагираме на всеки подаден сигнал. Днес са подадени 9 сигнала, вчера са били 16, онзи ден – 12, каза пред медиите областният директор на МВР.

Изцяло сме насочили вниманието си към горския район, но за съжаление без резултат.

Това заяви за БТА директорът на Планинска спасителна служба (ПСС) Емил Нешев.

Второ денонощие продължава издирването на 12-годишния Александър, който изчезна в района на Перник. В мащабната операция участват полиция и жандармерия, отряди на ПСС, представители на столичното аварийно-спасително звено, както и доброволци.

Нешев уточни, че 32-ма планински спасители със седем кучета, от пет-шест отряда от България участват в търсенето на детето.

Каквото зависи от нас, ще бъде направено, но засега няма ефект, заяви Нешев. Той обясни, че издирването е изключително трудно от гледна точка на това, че няма никаква информация, посока, ориентир, каквото и да било. Затова търсим навсякъде, уточни Емил Нешев.

Цял ден над града прелита и хеликоптер. Засега без успех.

Радев разкри, че е обсъдил с Демерджиев да бъде засилена програмата за видеонаблюдение.

„Това, което преди малко обсъждахме с министър Демерджиев, е да помислим за децата със специални потребности, има устройства който могат да се носят и да решат проблема. 

„Общо сигналите за днес са 9, вчера бяха 16, онзи ден бяха 12“, заяви шефът на пернишката полиция.

„Прокуратурата образува досъдебно производство. Има изнесени факти и обстоятелства, които са предмет на това досъдебно производство. Мога да говоря по отношение на издирвателната дейност“, добави той. 

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts