| | | |

ПРЕДОЗИРАНЕ! Асен Василев: Дебели сме, не защото не спортуваме

Един на всеки 4 или 5 камиона на ГКПП “Капитан Андреево” е имал афлатоксини, които са канцерогенни и са влизали в храната.

Това заяви бившият премиер Кирил Петков при посещение на граничния пункт. А съпредседателят на “Продължаваме промяната” Асен Василев направи разкритие:

Че българинът е дебел и болен, не защото не спортувал, а защото се хранел с отровна храна.

„Първият път, когато дойдохме на „Капитан Андреево”, имаше една частна лаборатория, която контролираше всички зеленчуци и плодове, които влизаха на територията на страната. Само частни служители, държавата я нямаше.

Имаше един корупционен канал, през който минаваше цялата стока. Първата стъпка я направихме – България да си вземе контрола над пункта. Това, което ни учуди е, че оттогава един на всеки 4 или 5 камиона имаше афлатоксини, които са канцерогенни и които са влизали в храната на нашите деца”, каза Петков.

„Каналът за отровни храни го спряхме преди няколко месеца и знаете какво се случи оттогава – заплахи, опити за подкупи към хората, които го спряха.

През последните 15 години ние сме яли отрова. Всеки ден през „Капитан Андреево” са влизали отровни домати, чушки и друго.100% от портокалите, които минават през границата са със завишени пестициди.

Половината лимони, които минават оттук са със завишени пестициди. Когато говорим за корупция, не говорим само за кражби, говорим за здраве.

В последните 10 години оглавихме класациите по смъртност и болести. Това не е защото българите не спортуват, а защото ядем отрова”, каза бившият вицепремиер и финансов министър Асен Василев.

“Знаете, че още по време на първия служебен кабинет, първото нещо, което направихме е “златния гьол” да спре да бъде златен за хората, които го държаха, а държавата да започне да си взима средствата”, заяви Асен Василев.

“Нямаше тогава сила, достатъчно в правителството за да може да бъде спрян каналът за отровни храни. Каналът за отровни храни го спряхме преди няколко месеца и знаете какво се случи от тогава.

Заплахи, към хората, които го спряха, заместник министъра и шефа на Българската агенция за храни, опити за подкупи. Всички тези хора, в продължение на 15 години са нанесли огромна щета за бюджета, но още по-лошото е, че тези 15 години ние сме яли отрова.

Всеки ден през тази граница в нашата салата са влизали отровни домати, отровни чушки, отровни портокали за соковете на децата, отровни лимони.

Сто процента от портокалите, които преминават границата са със завишени пестициди”, обяви Асен Василев.

Със законодателна промяна ще направим така, че частна фирма да не може да управлява национален обект като българската граница, обяви Петков.

Петков каза, че КАТ и държавни служби са отклонявали тирове на специално обособен от тях паркинг преди границата, въпреки че са могли да преминат директно към границата.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts