| | | | |

Кирил Петков отвори торбата с лъжите: Баба ми е лежала в Белене, отказала да е сътрудник на ДС: Много съм горд с нея!

Повечето хора знаят, че баба ми Райна Петкова и дядо ми Кирил Петков са били в лагери по време на комунистическия режим

Това написа в личния си фейсбук профил съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков.

Поводът са думите на Методи Андреев, който публично описа връзките на фамилията на кандидата за кмет на София на ПП-ДБ Васил Терзиев с ДС.

“Нещо повече – баба ми е единственият човек, отказал да бъде сътрудник на Държавна сигурност от ИСУЛ, където е била операционна сестра, въпреки риска от влизане в затвор. Една от постъпките, от които най-много се гордееше до края на живота си.

Аз съм горд от моята баба за това, че е имала смелостта да откаже на двамата от “шесто”, които са я притискали 6 месеца преди да разберат, че нямат шанс да я направят сътрудник.

Тя винаги казваше “страхът е най-лошият съветник.”

Аз съм много горд от моята баба, затова че е отказала да бъде принудена да бъде част от Държавна сигурност, но нейната смелост не ме дефинира.

Няма да е честно да си припиша нейната смелост незаслужено. Всеки трябва да дефинира себе си през собствените си действия, защото само те наистина показват що за човек си.

И точно поради тази причина подкрепям Васил Терзиев на 100%.

Той също не послуша страховете на онези, които му казваха “не го прави”.

Васил е един от най-успешните млади хора, който повиши репутацията на България по света с успеха на Телерик, направи академията, в която вложи лични средства, движен от мотивацията да помогне на хиляди българи.

Припомняме, че Кирил Петков разказа още през 2021 година, че баба му лежала в Белене. Това провокира писателят Христоо Стоянов да напише:

“Киро от Харвард в Стара Загора заявил, че баба му е била политзатворник в Белене. По бих повярвал, ако първо бе казал, че баба му е мъжка.

Защото в Белене няма жени лагерници(чки). Имало е на остров „Щурчето“, но не и в Белене, където лагерът е мъжки…

Ама защо пък да не му повярваме – то и в Харвард няма икономика. И Канадското му гражданство още си стои на трупчета. Язовирите му непрекъснато изтичат, пък се оказва после, че били пълни, ама за това друг път.

Също така реши да си купи партия, за да влезе в Парламента, защото няма време за регистрация. Ами ако партията е комунистическа… Важното е да работи… Да е в движение, дето се вика. После ще му мисли за идеологията…

И само като си помисля, че хората му вярват на усмивката и някои биха гласували и за него…”, припомня Епицентър

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts