| | | |

Корнелия Нинова ошамари ПП и ДБ и окончателно скъса с тях

Заплашват ни с протести. Хубаво е всички да се успокоим. Тон на този истеричен разговор днес дадоха ПП и ДБ с декларацията от сутринта.

По този повод имаме да казваме 3-4 неща.

Партиите, които си залепиха етикетите за проевропейски и демократични оспорват европейската демокрация, защото в демократичните страни в Европа не се гласува само с машини.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на извънреден брифинг в парламента.

“Много правителства сме се борили България да е част от Шенген и днес бе приета от всички, без ПП и ДБ, които са се самоназовали като проевропейски партии.

В социалната комисия, по предложение на ПП, отпадна от семейния ред помощта за семейства и деца. Това са проевропейските и социално ориентираните.

Днес си позволиха отново да лепят етикети”, каза още тя.

“Не се гнусят да гласуват с ГЕРБ и ДПС за износ на оръжия за Украйна, плащане сега и веднага за нови самолети. Договорът влезе вчера и ще видим как ще излезе.

Значи не е проблем да поставят пред риск въвличането на България във войната, но е проблем, когато БСП иска да гласува други неща”, допълни Нинова.

“Шокирани сме от две думи на Христо Иванов, когато го попитахме за самолетите и войната, той каза: “Това е частно решение”.

Какво означава това? Това било частно решение, а за Изборния кодекс е световно.

Не искали БСП да участва в правителство. Тяхна воля, ние не насилваме никого.

Но да се знае от сега кой ще провали възможността за редовен кабинет, спокойна зима, плащания и гаранция за икономиката.

ПП и ДБ блокират възможността да продължи промяната на модела, за който се борихме и забележете за какво.

Не са чекмеджетата, кюлчетата, нито борбата с корупцията, а смесеното гласуване. И тази истерия вече буди все повече съмнения за манипулация на машинния вот. Това не е нормална реакция”, посочи лидерът на левицата.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts