| | | |

НА ЖИВО Бойко Борисов: Ние победихме на тези избори по техния Избирателен кодекс, искаме справедливост

“Ние победихме на тези избори по техния Избирателен кодекс, с техните машини, с техните правила, с техните вътрешни министри. Ние категорично сме ги победили с 5%.

И по никакъв начин Избирателния кодекс не ни е проблем. Нещо повече. Услужливо се опитват да забравят, че промените в Избирателния кодекс бяха внесени от коалиционния партньор на ПП – БСП”

снимка Кадър

Това Бойко Борисов на извънреден брифинг в централата на партията.

Ние зор за хартиена бюлетина нямаме. Ние искаме справедливост и честност. Упрекът и молбата ми е да не бързат. Нищо не налага такъв драматизъм.

Общественият съвет не само че не трябва да бъде закрит, а напротив – удвоете го, призова Борисов.

Нека спорът да е там, помолете ЦИК да вкара още хора в този обществен съвет, за да има максимална прозрачност, и възможност на хората, които вярват в НПО, а не в ЦИК, да са сигурни.

Предлагам да говорите с колегите много разумно да направите всичко възможно да гарантирате 100% честността на тези машини.

“От вчера темата за машинното гласуване се върна и в Щатите. Не е ние да сме някакво изключение. На европейско ниво това беше решено много отдавна.

Няма се доверие на машината. Ние не се отказваме. Искаме да гарантираме на 100%”, каза Борисов.

Няма се доверие в машините, затова този дебат е в цяла Европа. Защо КС в Германия отказа машинния вот?

Район “Чужбина” – оставете го!, призова Борисов.

Когато го вкараха на Разпети Петък преди, те не казаха от кои райони ще взимат депутати. Тези, които живеят и работят за чужди икономики ли ще избират управлението тук?

ДПС ще са най-облагодетелствани от този район, но щом ПП и колегите не разбират това, оставете района, и без това през няколко месеца харчим по 100 милиона за избори, коментира Борисов.

Попитайте и Христо Иванов дали дава гаранция за машините, ако дава – да го докаже.

“Някои се опитват да ни привързват като хартиена коалиция.

Извинявайте господа, толкова много прави този парламент и аз за последните 30 години не си спомням по-добре работещ парламент. Но ако не беше избран председател, той нямаше да работи.

Сиреч, този избор, този жест тогава на БСП ние го оценихме и затова влязохме в разговор, а и ние сме обещали на нашите избиратели да върнем и възможността за хартиена бюлетина.

Защото – пороците на машините, защото съмненията в машините и в нас, и в БСП и във всички.

Само преди няколко дни господин Божанов каза, че не може гарантира 100% честността на машините. Той все пак е вицепремиер и то в електронното управление”, заяви лидерът на ГЕРБ.

До среднощ слушах дебатите в парламента.

Сега този дебат се повдига, за да се избяга от спора за Маришкия басейн, покупките на газ, и пр.

“В никакъв случай коларобация с партиите на статуквото, ние трябва ясно да се определим, че сме част от реформистките сили”, добави и Томислав Дончев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts