Циркаджиите квичат: Няма да им дадем лесно тази битка! Няма да влезем в зала до внасянето на предложенията за промени в ИК ВИДЕО

“Продължаваме промяната” и “Демократична България” ясно заявиха своята позиция срещу връщането на хартиените бюлетини като част от изборния процес, паралелно с машинния вот.

В знак на протест те няма да бъдат в пленарната зала докато не бъдат внесени предложенията за промени в Изборния кодекс, което се очаква да се случи утре.

“Няма да влизаме в коалиционни преговори с ГЕРБ, независимо с кой мандат. Те имат избор и ако решат да подкрепят промените в Изборния кодекс, значи казват на своите избиратели “ние се връщаме трайно и обратно в статуквото. Там където цари задкулисието”.

Демократичната общност няма да разреши това да стане задкулисно – вотът да бъде подменен”, заяви лидерът на ПП Кирил Петков.

Андрей Гюров коментира, че заявките за връщането на парламентаризма е било задраскано като бюлетина снощи. “Защо е това бързане, кой иска да подмени вота и да запуши устата на българите в чужбина?”, попита той.

Очаквайте подробности

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts