| | | |

ЕКСКЛУЗИВНО! Корнелия Нинова насмете ПП с нови детайли за тайното и нагло предложение на Петков

„Не можем да изменим на характера и вижданията си за прозрачност. Не може да се подчиним на личните интереси и финансови и олигархични интереси на някого“.

Това заяви на извънреден брифинг лидерът на БСП Корнелия Нинова.

“Продължаваме Промяната” поставя ултиматуми и условия за разговори за съставяне на правителство. Те поискаха от БСП да оттегли предложенията си за промени в Изборния кодекс, в замяна на кодовете от машините, но това няма да стане.

„В Асеновград беше Националният съвет на младежкото обединение на БСП. Позицията за хартиената бюлетина от онзи ден беше на младежите в София. Мненията на младежите са разнопосочни, но ние имаме решение на Националния съвет все пак“, каза тя.

„Имаме съмнения, че последните избори са фалшифицирани. Надяваме се, прокуратурата след онзи ден да се е самосезирала.

Ние показахме от трибуната няколко протокола, от които е видно, че протоколът от машината е един, а този от преброяванията на разписките – различен. Може да става въпрос за хиляди гласове“, заяви Нинова.

„Централната избирателна комисия (ЦИК) трябваше да излезе с доклад има ли разминаване между протоколите от машините и преброяването на разписките. Такъв доклад все още нямаме“, каза тя.

„Не мога да тълкувам какво е искал да каже г-н Кирил Петков. Свидетел съм, че той каза „Оттеглете закона и ще ви предоставим и на вас кодовете“.

Той дойде пред нас и го заяви това. Ние бяхме цялата група. Какво той е имал предвид, да си обяснява. Аз цитирам неговите думи в сградата на Народното събрание (НС)“, каза Нинова.

„Потвърждавам думите на Георги Свиленски. Да се разплита случаят така както трябва“, добави тя.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts