| | | |

Йотова посече Кирил и Асен: Безпардонни и брутални лъжи!

Номинацията на неполитическа фигура като проф. Николай Габровски е положителен знак

Това е една от най-бруталните и безпардонни лъжи, които съм чувала. Всеки човек знае, че това беше груба лъжа, за съжаление предаването ви не беше на първи април.

Това заяви в ефира на Нова телевизия вицепремиерът Илияна Йотова по повод на изказването на съпредседателя на ПП Асен Василев, че има срещи и синхронизация между президента Румен Радев и лидера на партия ГЕРБ Бойко Борисов.

“Радев показа, че за тези 6 години не заболя от най-лошата болест на политиците – лицемерието и скриването на истината. Той каза това, което мисли по темата”, добави вицето му.

Лора Крумова обаче не се отказа и подхвана друга опорка Асен Василев, а именно, че президентът е връщал на работа бивши кадри на ГЕРБ.

Йотова моментално пък поиска да й се говори с конкретика и имена. Водещата обаче запелтечи.

“Вие сте журналисти. Сигурна съм, че за днешното предаване са работили много сериозен редакторски екип и те трябва да са ви подготвили с имена. Хайде говорете ми с имена“, контрира я Йотова.

Тогава Крумова реши да разтяга на дълго и широко какво си мисли и заяви, че ако трябва, ще говори и с имена.

„Ако човек работи нормално не е червив, защото е привърженик на една или друга политическа сила“, заяви Йотова.

Вицепрезидентът подчерта,че е готова да дебатира с ГЕРБ за политическия инженеринг. Никога тя и Радев не са стигматизирали една или друга партия, според нея.

Промяната не се случи, изтъкна тя. В момента мутрите са извън управлението, по думите й. Дали ще се върнат във властта зависело от вота в пленарна зала.

Тя бе помолена да коментира кандидатурата на проф. Габровски за премиер с първия мандат, връчен на партия ГЕРБ.

„Смятам, че докторите са необходими на пациентите си. Знам какво означава тяхната професия.

Проф. Габровски е от такова потекло, неговият баща е един от най-големите неврохирурзи в България. Смятам, че дори и ако стане чудото и той е премиер, много сегашни и бъдещи пациенти ще загубят“, каза тя.

Йотова заяви, че ще си проличи дали сам проф. Габровски е избирал кабинета си, когато утре се види какъв точно ще е съставът му.

„ГЕРБ се опита да предложи най-широката формула за своя мандат – човек експерт, който не се е месил в политиката, както и съставът на кабинета му.

„Оценявам смелостта проектокабинетът да бъде внесен в пленарната зала и да се види каква подкрепа той ще получи. Вероятно това е сондаж, за да се види дали формулата за експертен кабинет кандидат за премиер, който не е от политическата класа, е удачната формула“

Това ще е най-добрата политическа проверка към ГЕРБ и ще се види дали са излезли от обществената изолация“, смята вицепрезидентът.

Йотова каза, че до нея не са стигали имена от кабинета на проф. Габровски, а и призна:

„Искам да се изненадам и не съм търсила информация“, каза тя. Освен това коментира и условието на Борисов за подкрепа на партията му за третия мандат, ако се стигне до него:

„Няма практика в българската политика третият мандат пак да ходи при първата политическа сила. Явно ГЕРБ много са заложили на проф. Габровски, с право сигурно, но все пак има закони‘, каза Йотова.

Тя не пожела да коментира кой може да получи третия мандат, ако се стигне дотам.

Илияна Йотова коментира и отказа на Нидерландия и Австрия България да влезе в Шенген.

„Не бива с лека ръка да предаваме собствените си позиции и да твърдим, че поредният отказ за България и Румъния се дължи на политическата ситуация. Това могат да бъдат приказки само за политици, които нямат хабер от това как тече процесът за присъединяването към Шенген, или които предварително са се предали.

Тези хора никога няма да разберат, че ЕС не се дели на големи и малки държави. ЕС се състои от равноправни страни и в това отношение България е не по-малка страна от всички останали”, каза вицепрезидентът.

По думите ѝ ситуацията с границата е изцяло измислена, а страната ни отдавна борави с инструментите на Шенген.

Вицепрезидентът не пропусна да коментира и отстраняването на Явор Божанков от парламентарната група на БСП.

„Не го познавам, но не смятам, че е голяма загуба за парламентарната група”, категорична беше Йотова.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts