| | | |

НА ЖИВО Корнелия Нинова: Всички напуснали БСП, върнете се

БСП дава пресконференция в централата на партията на ул. “Позитано” 20.

Президентът Геогри Първанов е обявил събиране за ново ляво обединение.

Поканени са АБВ – Румен Петков, „Изправи се, България” – Мая Манолова, „Движение 21″ – Татяна Дончева, „Българска прогресивна линия” – Красимир Янков, „Нормална държава” на Кадиев и „Мир” на Симеон Славчев. Това обяви по време на пресконференция Корнелия Нинова.

„Виждаме, че това са бивши членове на БСП. Важно е това обединение около какво ще се случва, какви идеи има.

Всички тези наши бивши другари са напуснали партията преди нашето ръководство на партията”, уточни Нинова.

„Положихме усилия да ги върнем към общата лява политика. С АБВ бяхме в коалиция и имаха свой депутат в миналия парламент.

С Татяна Дончева напарвахме опит за коалиция, докато не стигнахме до нейното условия да променим името на партията на БСП – Движение 21.

За Мая Манолова работихме за кмет. Тя ни напусна, след като не спечели изборите.

Георги Кадиев беше наш депутат в миналия парламент”, каза още лидерът на левицата.

„От сега виждаме противоречиви послания. Г-н Първанов казва, че трябвало обединение за промяна и нови лица под формата на лява коалиция.

Татяна Дончева го оборва и казва: „Не коалиция, а единен субект”.

Костадин Паскалев казва, че кани БСП в новото ляво обединение, Дончева го оборва и казва, че са алтернатива на БСП. Паскалев казва ръководството на БСП да си изпълни задълженията и да говори за ляво обединение.

Дончева призовава за смяна на ръководството и тогава да се говори за нови разговори”, обясни още Корнелия Нинова.

БСП никога не е спирала опитите да търси обединение в ляво, категорична е тя.

„Стигали сме до коалиция от 26 партии. За нас всеки опит за обединение вляво си заслужава, но е важно върху какво стъпва”, поясни лидерът на левицата.

Тя призова бившите членове на партията да се върнат в БСП.

Просто се върнете в БСП. Така шефката на левицата Корнелия Нинова коментира новия ляв сбор, организиран утре от експрезидента Георги Първанов, и призова – всички, напуснали партията и създали нови субекти, да си възстановят членството в Столетницата.

Защото само така можело да се случи истинското обединение на левицата.

“Върнете се в БСП, подновете си членството в БСП, заповядайте обратно, за да можем с капацитета на всички да търсим обединението вляво. През 2016 г. НС прие такова решение. И то е в сила.

Каним всички, напуснали БСП, да си върнат членството”, каза Нинова. И напомни, че в самата партия може да се създават различни идейни течения и ядра.

И отправи обръщение и към партийните организации по места: “Приемете другарите ни обратно”.

Колкото до исканията от цялата страна за свикването на бърз конгрес още в началото на идния месец и смяната на партийното ръководство, Корнелия Нинова заяви, че това е невъзможно, защото едва 6 от близо 300 организации на БСП в страната, едва 6 са подали исканията си по устав, а още 17 са написали декларации, но не по партийния закон.

И отказа да коментира съобщението на прокуратурата, че възлага на ДАНС проверка по повод твърденията й за фалшифициране на изборите за парламент на 2 октомври – мнение, последващо скандалното твърдение на вицето й Георги Свиленски, че екс премиерът Кирил Петков еднолично държал кодовете за машините за вота.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts