| | | |

ГЕРБ: Някой е дал списък на Настимир Ананиев. Кой е ? ВИДЕО

Предишното Народно събрание се е намесило грубо в работата на Агенция “Пътна инфраструктура” и по този начин на едни фирми са изплатени 100% от сумите, на други 50%.

За това алармира Петя Аврамова, депутат от ГЕРБ и бивш строителен министър. Тя цитира решението на Конституционния съд за пътните строители.

То бе причината представители на ГЕРБ да дадат извънредна пресконференция в кулоарите на Народното събрание.

В брифинга взеха участие бившите регионални министри Петя Аврамова и Николай Нанков, както и депутатът Александър Ненков.

“Предупреждавахме, че това решение е противоконституционно и грубо се погазва разделението на властите. Няма как парламентарна комисия да взима такива решение”, категоричен бе Николай Нанков.

Той каза още, че в тази комисия имало предложения да се изплащат 100% суми по договори, които вече са били изплатени, или по договори, по които не е извършено нищо.

“ПП трябва да се засрамят и да поемат своята морална и политическа отговорност”, отсече Нанков.

“8 месеца са ни управлявали в шеги и закачки некомпетентни хора. КС казва, че имаме несъвместима с Конституцията намеса на една институция в работата на друга”, обясни Александър Ненков по повод решението на бившия кабинет на Кирил Петков през комисия в 47-ото Народно събрание да се спрат плащанията по извършени дейности от пътните строители.

“Техният бивш коалиционен партньор в лицето на Гроздан Караджов каза, че целта на Кирил Петков е била да се държат в шах пътните фирми. Разполагам с документи, пълен хаос е с плащанията”, категоричен е Нанков.

“Попитайте г-н Ананиев кой му даде този списък с фирми, на които да се плаща или да не се плаща”, обърна се Александър Ненков към медиите, след като бе запитан знае ли на кои фирми е плащано и на кои не.

Николай Нанков обясни, че Настимир Ананиев е предложил да се плати повторно ремонт за 1,2 млн. лв. Същият вече е бил платен, но според списъка на депутата от ПП е трябвало да се извърши повторно плащане на 100%.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts