| | | |

Ротацията ще спаси туризма от министърката с белите ботушки. Изхвърчат още поне 3-ма министри, ето кои са

Ротацията, която трябва да се осъществи след два месеца, се очертава да доведе до 4 промени в кабинета, твърди бТВ.

С министерските си кресла ще се сбогуват тези, които тотално разочароваха през последните месеци – министърът на икономиката Богдан Богданов, на здравеопазването – Христо Хинков, на спорта Димитър Илиев и на туризма Зарица Динкова.

Последното име е и най-спорното в настоящия състав на Министерски съвет.

Зарица Динкова ще се запомни единствено с нелепата си поява в Царево, ден след голямото бедствие, когато тя блесна като манекен – с бели ботушки, клинче и прическа. Сякаш беше там, за да се покаже, а не да свърши реална работа и да успокои туристическия сектор.

Върхът на нелепостите бе опитът на Зарица да спаси две сухоземни костенурки, пускайки ги в морето.

След този случай тя намали публичните си появи и за да не стават гафове журналисти вече не са канени на събития с нейно участие, а всички са длъжни да се задоволят със суховато прессъобщение.

Само преди месец стана ясно, че Зарица Динкова е напуснала партията, която я изстреля в министерството на туризма – ПП “Зеленото движение”.

Това обаче не означава край на политическата й кариера, защото според източници от “Продължаваме промяната” тя ще е част от евролистата за предстоящите през тази година избори.

Мястото и е обещано от един от съпредседателите на партията – Кирил Петков, до когото била близка.

Туристическият бранш и до момента работи трудно с нея, като постоянно я критикува за липсата на комуникация.

Големите сдружения в туристическия бизнес още с номинацията на Динкова за министър реагираха остро на кандидатурата и поискаха нейното оттегляне.

Секторът се надяваше на кандидатура, която да идва от бранша и да влезе бързо в ритъма на работа и решаването на задълбочаващите се проблеми, които продължават да висят вече с години. Бизнесът се надява министър Динкова да бъде сменена при ротацията през март догодина.

Зарица Динкова не е позната в туристическия бранш. Тя е магистър по дипломация и международни отношения от Университета “Комплутенсе” и Дипломатическа школа към Министерството на външните работи на Кралство Испания, Мадрид.

Тя беше заместник-министър на външните работи в двете служебни правителства през 2021 г.

Преди това е била главен политически съветник в Европейския парламент към евродепутата Радан Кънев. Има опит като мениджър на големи международни проекти за ООН и ЕС.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts