| | | |

Асен Василев се оправда по жалък начин относно лъжите си за Радев и Борисов ВИДЕО

Отношенията ми с президента са институционални.

Това каза съпредседателят на “Продължаваме промяната” Асен Василев по време на брифинг в парламента, в който той отговаря на въпроси за отношенията му с президента Румен Радев.

Според него на политическата класа не й харесва, че казва, каквото мисли.

“За да може да тръгнем напред като държава, трябва да започнем да казваме всичко, което мислим и всичко, което виждаме. Да пуснем прожекторите и да се осветли всичко, което се случва”, добави още Василев.

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ (ПП) Асен Василев реши да се оправдае за поредната порция скандали, които разпали.

Припомняме, че той каза, че е имало срещи между президента Румен Радев и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Това провокира държавният глава да каже, че от ПП са лъжци и шарлатанията им трябва да свърши. Остър коментар направи и Борисов.

Днес Василев реши да се оправдае за издънката си: „Аз съм го казвал – моите отношения с Радев са институционални“.

„Не ходя да им светя“ – така съпредседателят на ПП отговори на въпрос след като има информация за срещи между Радев и Борисов, то знае ли за какво са си говорили.

„Това, което не се харесва на голяма част на политическата класа в България, е че когато мисля нещо го казвам“ – реши да се прави на мъченик Василев.

„За да почнем да вървим на пред трябва да бутнем прожекторите и да се осветли всичко, да започнем да казваме всичко, което мислим и всичко, което виждаме“ – не се спря бившият вицепремиер от кабинета „Петков“.

„Да спрем с този театър“, призова Василев, а самият той и колегата му Кирил Петков предизвикват скандали с всяко свое изказване.

Той каза, че няма какво да каже за Gemcorp (“Джемкорп”) освен това, което е казал и по този начин намекна, че няма да отиде на комисията, която днес трябва да заседава в Народното събрание (НС).

Той коментира и евентуалното президентско вето върху Изборния кодекс и заявката на ГЕРБ да го подкрепи.

“Ако президентът наложи вето и ако г-н Борисов не се събуди с друга идея и го подкрепи, това означава, че няма да има промени в Изборния кодекс.

Как ще реагираме – трябва да съберем изпълнителен съвет, национален съвет на “Продължаваме промяната”, за да видим. Имайки предвид колко често ГЕРБ си сменят мнението, съм леко скептичен, че това ще се случи.

Ако се случи – това означава, че парламентът е въртял абсолютно безсмислено едни безкрайни заседания и вместо да приеме антикорупционните закони, които са по Плана за възстановяване и да приеме бюджет, сме се занимавали с едни предизборни фишеци”, добави Асен Василев.

Василев отговори на въпрос дали от “Продължаваме промяната” ще се срещнат с кандидата за премиер на ГЕРБ проф. Николай Габровски, като уточни, че такава покана все още няма.

“Ние ясно сме заявили, че няма да подкрепим кабинет, в който участва ГЕРБ”, добави още съпредседателят на “Продължаваме промяната”.

Василев припомни 9 законопроекта – условия на “Продължаваме промяната” да предложи с втория мандат правителство на малцинството.

“Нито един от тези законопроекти не е в дневния ред”, каза той, но отказа да каже категорично, че няма да внасят правителство, тъй като по думите му “чудеса може и да станат, въпреки че не вярвам”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts