| | | |

Премиерът Главчев подава сигнала в прокуратурата и ДАНС утре

Главчев подава сигнала за “Мама и аз” в прокуратурата и ДАНС утре.

“Сигналът ще бъде подаден до ДАНС и Прокуратирата утре. Очаквам доклад и от Министерство на здравеопазването.”

Това каза премиерът Димитър Главчев по повод решението си да поиска от органите да направят проверка как е одобрен строежът на болницата “Мама и аз”.

Решението за нея мина през Министерския съвет миналата седмица, но изкара само 22 ч. преди да бъде отменено от премиера. Причината бе общественото и политическо недоволство срещу нея и съмненията, че това ще отмени строежа на национална детска болница. Самото решение е минало без разискване на заседанието на Министерския съвет.

Запитан днес защо подава сигнал срещу решение, което е минало в кабинета, Главчев каза: Нямахме никакви притеснения относно законосъобразността на решението. Само че в обществото излязоха факти, които нямаше как да знаем. Веднага реагирахме.

Много малко са страните в ЕС и в НАТО, които успяват да отделят над 2% от БВП за отбрана. Ние се доближаваме. Наваксваме изоставането. Всички казват, че има изоставане във въоръжаването на Българската армия, коментира още той.

Премиерът коментира още и, че кабинетът засега се справя със сроковете за подготовка на вота, макар и те да са съкратени.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts