| | | |

Михалев извива ръце: Третият мандат можем да си го представим само, ако бъде ….

Не виждам желание от президента да вземе ясна позиция. Винаги се скатаваме, ако може да не ядосваме Путин. Това поведение за мен е много жалко.

Това заяви Стоян Михалев пред БНТ.

“Очаквах, че ще подходим по-мащабно с оръжията за Украйна. Дори представители на левицата казаха, че е доста скромно това, което сме отделили.

Аз знам, че достатъчно произведено в България оръжие е достигнало до Украйна. Те са получили голяма част от подкрепата си от нас. Тук става въпрос за позицията ни. Много по-важно е, че сме свършили работа. Не можем да останем безлични.”

По въпроса дали “Демократична България” ще подкрепи кандидатурата на проф. Габровски, Михалев добави, че това няма как да се случи.

“ГЕРБ използва за заложници хора със сериозен авторитет. Габровски няма да получи подкрепа докато зад него седи човекът от Банкя. Виждаме нежеланието на един човек да приеме, че той вече не е във властта.”

“Трябва да има реформаторско управление, не е персонален проблемът. Третият мандат можем да си го представим само, ако бъде връчен на “Демократична България”.

В останалите варианти не можем да си го представим, защото не знаем какво са се договорили. Държавният глава сведе юмрука и се преклони на тези срещу които беше вдигнал юмрука”, каза още Стоян Михалев.

По отношение на Шенген Михалев коментира:

“Всички втълпяват, че проблема бил в Нидерландия. А не помнят ли, че от години ни повтарят, че трябва да си оправим съдебната система, границите и корупцията.

Каква е реформата на правната система като никой не закача Гешев и той е безконтролен.

На “Капитан Андреево” е имало контрабанда, а ГЕРБ все още питат какво общо имало “Капитан Андреево” с неприемането ни в Шенген. Това е несериозно.”

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts