| | | | |

Искри: Министър Стоянов посъветва Нинова да спре с лъжите

Нито един инвеститор, независимо дали е чужд или български, не може да заобиколи нито една процедура или законово изискване. Спазват се всички законови разпоредби.

Това отговори министърът на икономиката Никола Стоянов на лидера на БСП Корнелия Нинова, която по-рано днес го обвини, че е заплаха за националната сигурност.

Причината е огромна германска инвестиция от 1 млрд. за фотоволтаичен парк върху язовир “Огоста”, който е със значение от националната сигурност. И изказа съмнение дали министърът е спазим закона и всички процедури.

“Надявам се съвсем скоро да имам възможността да отговоря на всички поставени въпроси към мен в пленарна зала. До тогава очаквам да не се спекулира по мой адрес, като се злоупотребява с трибуната на Народното събрание.

Защото днешното поведение на г-жа Нинова силно напомня за един афоризъм на Марк Твен: „Аз не съм от онези хора, които, изказвайки мнение, се ограничават до фактите.“, написа още Никола Стоянов във фейсбук профила си.

Той опровергава и думите на Нинова, че системно не се явява на парламентарен контрол.

“Истината е, че за тези 8 седмици, в които работи Народното събрание, от парламентарен контрол съм отсъствал един-единствен път.

При това информирах председателя на парламента три дни по-рано, а поводът бе планирана важна среща със стратегически чуждестранен инвеститор и посланика на страна-член на ЕС, който го придружаваше.

Във всички останали случаи съм бил на разположение на народните представители, но те са преценили да изслушат други министри в рамките за времето за парламентарен контрол.

До този момент поставените към мен устни питания и въпроси са общо 7 (седем). А не десетки, както г-жа Нинова си измисли днес.

Всъщност едва 2 от тях са зададени от нея и никое не касае язовир „Огоста“.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts