| | | |

Десислава Атанасова (ГЕРБ): Да наречеш българските граждани “болни с амнезия” е недообмислено послание на Радев

Имах очаквания всички политически партии да осъзнаят своята отговорност и да разберат, че България трябва да има кабинет.

Оценката, която направихме е, че случилото се е заради политическия егоизъм, политически инатлък и старт на предизборната кампания.

Аз се радвам, че проф. Габровски прие поканата.

Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова пред БНТ.

“Станахме свидетели на политически инатлък и егоизъм. Проф. Габровски е човекът, който се радвам, че прие тази номинация.

Всички аргументи, че този кабинет не получава подкрепа, защото мандата е на ГЕРБ-СДС, ми се струват твърде лишени от логика”, добави тя.

“Ние носим цялата отговорност за реализирането или нереализирането на този мандат.

Ние знаем, че имаме отговорност, затова направихме толкова политически компромиси. Зад нас стоят над 650 000 граждани, които искаха да видят една политическа кандидатура“, обясни Атанасова.

Да наречеш българските граждани “болни с амнезия” е недообмислено послание.

Само преди два месеца българските граждани избраха ГЕРБ. В този смисъл – някой обезсмисля техния вот и обяснява, че ние се опитваме да се скрием”, заяви Десислава Атанасова по повод изказването на президента Радев.

По думите ѝ в тази ситуация невинни няма.

„Всички, които сме били в управление, носим своята вина. Не беше ли, обаче сега моментът да се опитаме зад подкрепата на един програмен кабинет, да загърбим политическото противопоставяне, което не доведе до нищо в държавата?

Какво постигнахме – поредица от избори“, подчерта председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

„Ние направихме голямо усилие България да има кабинет, с ясното съзнание, че следващите които ще получат мандата, са доказали, че не могат да управляват.

Ако получим покана за разговор от Продължаваме промяната, имаме орган в партията, който ще вземе решение дали да приемем.

Не виждам логика да търсят от нас подкрепа. Те едва ли ще предложат нещо различно от това, което наблюдавахме по-рано с посредниците“, смята Десислава Атанасова.

На въпрос дали ще възобновят диалога в НС, Атанасова заяви:

„Диалогът не следва да отсъства в парламента. С Демократична България имаме много общи решения.

Ние сме недоумявали как предпочитат да разговарят с БСП, вместо с една дясноцентристка партия“, отговори тя.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts