| | | |

Асен Василев пак цепи мрака, заговори за Месито от Банкя

Съпредседателят на Продължаваме промяната Асен Василев “взриви” ГЕРБ и пленарната зала с интересно заключение за причините ГЕРБ и БСП заедно да гласуват промените в Изборния кодекс, целящи връщането на хартиените бюлетини.

Според него “целият този цирк е за да може Месито от Банкя (визира лидера на ГЕРБ Бойко Борисов) да вплете БСП в интриги и да саботира действието на този парламент и възможността за формиране на правителство”.

В спор дали да отхвърлят ветото на президента Румен Радев, наложено върху въпросния ремонт на изборния закон, Василев разкри, че се цели връщането на лишаването от право на глас на поне половин милион души чрез манипулация на недействителните бюлетини по начина, по който бившият кмет на Пловдив инструктура местните структури на ГЕРБ преди години.

“Дълбоко се съмнявате в софтуера, казвате, но когато гледате законодателството, в “Апис” ли го гледате, или в преписите на ДВ в библиотеката?

Търговския регистър, онлайн ли го гледате, или отивате да развъртате томовете с хартиените документи?

На този вярвате, а на другия – не. Малко ми е странно”, обърна се бившият вицепремиер Асен Василев към депутата от ГЕРБ Бранимир Балачев.

“Така че кажете си истината – че искате заедно с Месито от Банкя да манипулирате местните избори, да вкарате интрига в парламента и затова разигравате целия този цирк”, отсече Василев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts