| | | |

Болница към стотици пациенти: Честита Коледа, болни сте от нелечим рак

Вместо честитки за „Весела Коледа”, пациенти от болница край британския град Донкастър получиха „честитки” с диагноза за рак на белите дробове, съобщи вестник „Сън”, цитиран от BG-VOICE.

За щастие, диагнозите се оказали грешни.

Стотици хора, които са били регистрирани в болница „Аскърн Медицинска практика“, са получили съобщения с диагнозата „агресивен рак на белия дроб с метастази“.

Сред тези пациенти бе и 57-годишният Крис Рийд от Нортън, Южен Йоркшир, който очакваше резултат от тест за рак на белия дроб.

Мъжът каза, че любимата му избухнала в сълзи при вида на това съобщение. Той звънял в болницата, но линията постоянно била заета.

Тогава британецът сам отишъл при лекар, за да разбере, че съобщението е изпратено по погрешка, а резултатът от изследванията му е отрицателен.

„Само за час преминах от „Рак на белия дроб“ до „Весела Коледа“. Невероятно”, изнегодува все пак той, въпреки щастливата развръзка на целия случай.

По-късно болницата изпрати съобщение до ядосани и уплашени пациенти, в което се извини и вече без грешка им пожела Весела Коледа.

По-рано беше съобщено, че болницата „Остин” във втория по население австралийски град Мелбърн случайно е изпратила 200 съобщения за смъртта на свои пациенти до техните семейни лекари.

Всъщност пациентите не са починали, а са били изписани от болницата, но служителят на клиниката, отговорен за изпращането на съобщенията, поставил документите в грешната папка.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts