| | | |

Хленч! Николай Денков: Очаквах по-категорична подкрепа от БСП и “Български възход”

Трябва да завършим процеса, както го обявихме от самото начало.

Ще внесем предложената от нас декларация за гласуване в пленарна зала, надявам се да бъде гласувана в четвъртък или в петък и в зависимост от резултата, ще предложим правителство или ще върнем мандата.

Това каза пред Нова телевизия кандидатът за премиер на “Продължаваме промяната” акад. Николай Денков, който днес получи от президента Румен Радев втория проучвателен мандат, за съставяне на правителство.

Редакционните промени, които можехме да направим, ги направихме. Бяха прибавени точки, други бяха извадени. Всичко, което можеше да се свърши, успяхме да го направим, заяви акад. Денков.

Истината е, че имахме очаквания за по-категорична подкрепа и от БСП, и от “Български възход”.

Това, което чухме днес от БСП, беше доста обтекаемо. “Български възход” също не казаха нито “да”, нито “не”. А ние трябва да върнем мандата до седмица, посочи кандидат-премиерът на ПП.

Ако някоя от политическите сили искат допълнителни обсъждания, ние сме готови за това.

Направени бяха всички компромиси, около които може да има стабилна линия, около която да се обединим. Оттук нататък останалите политически сили трябва да отговорят защо не приемат декларацията ни, отбеляза той.

Тук няма място за никакви лични емоции, въпросът е дали ще има правителство.

Трябва да видим можем ли да се обединим около задачите, които трябва да решаваме. Ако искаме да работим заедно, всички трябва да направим компромис.

Не виждам ние какво повече можем да направим в този подход, каза още акад. Николай Денков.

Основният въпрос, според него, е дали ще има правителство.

„Ние подходихме прагматично. Не сложихме имена на министри, защото дискусията ще се отплесне в друга посока. Ние трябва да видим дали можем да се обединим около задачите, които трябва да решаваме”, каза Денков.

С президента преди това е имало задълбочена дискусия по важните въпроси.

„Не е имало критика. Всеки каза позициите си. Беше истинска дискусия за проблемите, приоритетите и задачите, които имаме да решаваме”, каза Денков.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts