| | | |

Кирил Петков с първи коментар за песента за Лена, която взриви страната!

Благодаря им, че не се направиха, че ги интересува.

Това каза съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков в “Тази събота” по бТВ след като парламентът без дебат отхвърли декларацията им, която беше условие за внасяне на правителство с втория мандат.

„Сложихме основните политики, приоритети и неща, които смятаме, че трябва да се случат в България. Това, което вчера видяхме, че няма нито един коментар, изказване или въпрос.

Огледах се и като видях, че няма въпрос или критика, се усетих, че много от хората в сградата не са там заради тези политики“.

“Няма как да се съединяваш с хора, които даже не искат да дебатират по основните проблеми. Благодаря им, че не се направиха, че ги интересува.

Те просто вчера ни казаха: тези основни приоритети, въобще не искаме да ги дискутираме”, коментира Петков.

Той заяви, че така няма как да се изпълни със съдържание “Съединението прави силата”. Това трябва да е мотото на 2023 г. на здравите сили, на хората, които разбират какви са приоритетите на България”, смята Петков.

Петков заяви, че не го е яд, че БСП не са го подкрепили, защото това е реалността.

“БСП уважение към тях, защото те казаха, че няма да ни подкрепят, защото не са съгласни с политиките ни по войната в Украйна”, каза Петков.

Той коментира и темата с третия мандат.

Третият мандат е с малък шанс на осъществяване според Петков. Кабинетът на ПП се преборил да няма твърдо затваряне на въглищните централи, стана ясно още от коментара му. В обществото има здрави сили, смята Кирил Петков.

“Нека видим сега президентът на кого ще го даде. Ние сме готови с абсолютно всеки да говорим за политики”, добави съпредседателят на “Продължаваме промяната”.

Той смята, че “Продължаваме промяната” са свършили основополагаща работа с декларацията си.

Петков подчерта, че не са готови да отстъпят по основни ценности, сред които Изборния кодекс.

“Ние се движим от ценностите, от целите и от приоритетите. Ние не сме готови да правим договорки под масата. Ето я декларацията, ето ги политиките, предложете нещо друго, но това трябва да е темата”, смята Петков.

Той коментира и партията на Стефан Янев, като той обърна внимание, че когато го е уволнил като министър на отбраната не е казвал, че войната в Украйна, е война.

“Ние от разговор не бягаме. От това, което бягаме, е от задкулисни договорки”, подчерта Кирил Петков.

Съпредседателят на “Продължаваме промяната” отговори и на въпрос какви са му отношенията с президента, като обяви, че е имал дълъг разговор в началото на годината и той е бил смислен.

„Имахме дълъг разговор с президента Радев в началото на година. Той имаше критики, но беше разговор за бъдещето на държавата. Когато не сме съгласи с нещо, си го казваме“, допълни още Кирил Петков.

“Кой как те нарича, няма никакъв смисъл”, смята Петков.

„Песен за Лена“

„Скъпи шарлатани, не забравяйте, че в живота освен лъжи за “Капитан Андреево” и за мафиоти, има и хумор. Нека се посмеем заедно“, написа в профила си във Фейсбук лидера на „Има такъв народ“ Слави Трифонов, като сподели „Песен за Лена“.

„Това е човек, който е в свободно падане. Той се провали като шоумен, като политик, свали си собственото правителство, гласувайки с ДПС и ГЕРБ“, коментира съпредседателят на „Продължаваме промяната“ по повод песента.

„Да замахваш към жена – тя е много силна, няма да ѝ повлияе.

Здравите сили в обществото са там. Обществото удари шумен шамар обратно към Слави и му каза – ти ставаш една празна опаковка, която ще отиде в кошчето на историята“, допълни Кирил Петков.

Според него „Продължаваме промяната“ се е обединила зад Лена Бориславова.

„Призовавам всички наши опоненти да дават всичко, което ги притеснява, на ДАНС и прокуратурата. Това не ни притеснява, а изчиства теренът“, категоричен е съпредседателят на „Продължаваме промяната“.

Според него последните три месеца са били прекарани „в обяснения по „фалшиви твърдения с голяма повторяемост“


„Ние сме се преборили да няма пълно затваряне на централите. Потенциално може да се поиска дерогация заради войната.

Нашата теза е, че ако се направи заедно с Гърция и Румъния и те кажат, че е важно за региона, трите страни имат шанс“, обясни Кирил Петков.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts