| | | |

Мрежата ври и кипи: Който го е страх от мечки, да не ходи в гората

Социалната мрежа буквално прегря от коментари, след като Слави Трифонов реши да осмее Лена Бориславова с ретро чалга хита “Хищна хиена”.

Припомняме, че сценаристите на лидера на ИТН адаптираха текста специално за говорителката на кабинета на Кирил Петков.

Естествено, от ПП последва мълниеносна реакция. Формацията защити кадъра си и обяви, че застава заедно с Бориславова срещу всички провокации. Тя пък се закани, че ще търси възмездие по съдебен път.

Все пак из мрежата моментално се завъртяха коментари на куп популярни личности, а мненията им са разнопосочни – някои се дивят на творчеството на Трифонов, други пък намират хумора му за плосък.

Ето и част от публикациите в интернет пространството по темата:

Борислав Цеков, доктор по Конституционно право

Виждам, че има вълна от възмущение заради просташката песньовка на лаладжиите на Слави по адрес на Ленчето от “Промяната”.

Така е, отвратителна простотия, при това насочена към една жена, която трябва да бъде и реално е разсипвана от критика, но с политически аргументи и оценки, а не с долнопробно пияндурско бръщолевене.

Но! Питам се защо нямаше такава вълна от възмущение, когато само преди няколко месеца същото направи Ицо Хазарта от “Промяната”, но насочено към Десислава Атанасова от ГЕРБ?

Питам, защо?

Песньовката “Депутатът Христо” на Хазарта е същата чалга-помия като “Лена – хищна хиена”, но в рапиран вариант.

Същата по пошлост, по простотия и брутално, обидно, неполитическо отношение към една жена, заради нейната политическа дейност.

Гнус ме е да припомням текста на “Депутата Христо”, както ме е гнус да цитирам “Лена – хищна хиена”.

Който иска, нека си припомни обидите и гадните сексуални подмятания на Ицо Хазарта към Атанасова в “Депутата Христо”.

Но тази песен беше посрещната от мнозина с възхита и веселие. Тиражираха я всякакви медии. Имаше радостни и злоради възклицания из телевизионни студия и тук, в социалната мрежа.

Днешната жертва – Лена Бориславова, също беше сред активно възклицаващите.

Та, за моралния релативизъм и за примитивното “щом е от наш’те значи е хубаво” иде реч.

“Депутатът Христо” и “Лена – хищна хиена” са морално тъждествени. Ако се гнусиш от едното, трябва да е гнус и от другото. Останалото е лицемерие и синдром на тьлпата.

А за такива като Слави Тр. и Ицо Хазарта съм казвал нееднократно през годините – тези персони от много време са сред основните архитекти на опростачаването и профанизацията на обществените нрави в България, които нанесоха и нанасят дългосрочни вреди върху националната ни общност.

Тиня.

Анна Александрова, депутат от ГЕРБ

Който ме познава, знае, че аз ненавиждам простотията. Нещо повече, тя ме отвращава и никога не съм си я позволявала и към най-големия си политически опонент.

Казвам това по повод песента за Лена Бориславова, която вчера бе публикувана от Слави Трифонов. Като жена винаги бих изразила възмущението си от подобно нещо.

Такава простотия и гавра не може да е инструмент за правене на политика.

Искам обаче да припомня на какво бяха подложени месеци наред редица жени, които са част от ГЕРБ-СДС по време на протестите, когато моралът на тези, които сега се възмущават, тогава отсъстваше.

Български жени и майки като Деница Сачева, Екатерина Захариева, Даниела Дариткова, Менда Стоянова и т.н бяха преследвани по улиците, пред телевизионни студия и бяха подложени на истински терор, който беше подклаждан от политиците, които за близо две години съсипаха държавата ни.

Къде бяха те и тяхната принципност, когато Севделина Арнаудова беше незаконно арестувана пред очите на децата й?

Ние в ГЕРБ-СДС никога няма да бъдем като тях.

Моите морални ценности имат еднаква тежест, както по отношение на хората, които са част от партията, която представлявам, така и към политическите ми опоненти.

Тази публикация е доказателството за това.

Петър Волгин, журналист

Песента е яка! Браво на сценаристите!

А който го е страх от мечки, да не ходи в гората.

Драгомир Симеонов, журналист

Да поговорим още за песента за Лена, та хептен всички да я изслушат тая неземна тъпотия…

Никола Николов, PR на ПП ГЕРБ

От вчера чета безбройните възмущения на редица хора по повод песента за Лена Бориславова, която са пуснали от “Шоуто на Слави”…

Първо бързам да кажа, че категорично не подкрепям подобни “творения” за когото и да било, най-малкото за жена!

Но… не мога да се сдържа да не Ви попитам всички “защитници” и “оплаквачки”:

КЪДЕ БЯХТЕ, УВАЖАЕМИ, повече от 10 ГОДИНИ, когато и от същото ШОУ, и от партийни централи и от къде ли не, ОБИЖДАХА И УНИЖАВАХА жените от ГЕРБ?

Защо тогава мълчахте, скрити зад двойните си стандарти, и се забавлявахте с подобни “сценки” и “песнички” за Цецка Цачева, за Искра Фидосова, за Цвета Караянчева, за Даниела Дариткова, за Деси Атанасова, за Деси Танева, за Лили Павлова, за Менда Стоянова, за Катя Захариева, за Деница Сачева, за Ники Ангелкова и още много дами от ГЕРБ

Те не са ли жени, не са ли майки, не са ли съпруги

Да Ви имам #ДвойнитеСтандарти!

Светльо Витков, музикант

След песента за Лена от Седем/Косми… Тубата ми пусна и парчето на Ицо, наричащ се вече „Депутата“.

Обаятелно и… оправдателно!

Труден ми е коментара:

Щом си в глутницата с

вълците, не върви да се правиш на умряла лисица.

Не лови декиш! (каква хубава българска дума)

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts