| | | | |

Христо Мутафчиев: Толкова гнусно и презрително поведение, г-н Денков! Скрихте се като мишка!

Председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев остро се обърна чрез социалните мрежи към премиера Николай Денков, който вчера не пожела да се срещне с протестиращите творци.

Хората на изкуството излязоха за пореден път на масов протест в центъра на София срещу унизителния бюджет за култура – едва 0,4%, предвиден за догодина.

Близо два часа артисти, музиканти, режисьори, писатели, художници, галеристи, читалищни дейци и работещи в библиотеките стояха първо пред Министерство на културата, а след това и под прозорците на Министерски съвет.

Нито един министър не слезе да разговаря с тях. Едва по-късно през деня министърът на културата Кръстю Кръстев разговаря с контактна група от протестиращите творци

“Крайно съм разочарован от Вас, г-н Денков! Посъветваха Ви да се скриете като едни мишки”, изригна днес във фейсбук Христо Мутафчиев.

“Щастлив съм, че сме заедно! Вчера творците показаха единност и упоритост! БЛАГОДАРЯ ВИ, АРТИСТИ И ПРИЯТЕЛИ!

Крайно съм разочарован от Вас, г-н Денков! Посъветваха Ви да се скриете като едни мишки.

За Вас и правителството това беше поредният безплатен концерт под прозорците на Министерски съвет. За нас обаче това беше ВИК!
Вик за диалог”, заяви днес шефът на актьорите.

“Господа и дами управляващи, 0,4 не е просто цифра. 0,4 е отношението Ви към цял един сектор и съдбите на всички работещи честно и всеотдайно в него.

Срам ме от отношението на Министерството на финансите и подхвърлените от тях трохи към сектора. Толкова гнусно и презрително поведение.

Срамувам се от вас и съветниците Ви, г-н Премиер! Онези мишки, които вчера Ви посъветваха да не излезете при нас…”, написа Христо Мутафчиев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Фейсбук Христо Мутафчиев

Similar Posts