| | | | |

С кои подсъдими и издирвани по света български олигарси са свързани трите момченца от пирамидата NEXO?

Да преговорим световния скандал на годината, а може би на десетилетието.

Три момченца българчета са направили крипто пирамида у нас и са ограбили 100 милиарда долара от граждани на САЩ и други държави по широкия свят и са ги изнесли в Русия и Близкия Изток, където пък терористи са им препрали парите.

След като ги погва прокуратурата на САЩ и ФБР, момченцата бягат в Дубай, където пък се укриват множество български и европейски олигарси, подгонени от Закона.

Днес се задействаха и българските служби.

От трите момченца едното е бивш депутат от близката до знаковия разградски олигарх И.П. “жълтопаветна градска десница”.

Второ момченце е братовчед на създателя на друга местна финансова пирамида “Хелп Карма”, ограбила десетки милиони от дарените за болни деца пари и благотворителни акции на отрудените българи.

Също мнооого близки до хакерите, симпатизиращи на “Да България” на Христо Иванов и Прокопиев.

Третото момченце е син на бившия вицепремиер Шулева, родена във Велинград (родното място на друг избягал в Дубай олигарх) и изключително близка на създателя на медийния и приватизаторски октопод “Капитал” Иво Прокопиев.

Трите момченца са създали престъпна схема и между 2014-2023 година са откраднали 94 милиарда долара основно от граждани на САЩ.

В това изречение ключовите думички са много. Повтарям ги.

-СХЕМА,

-МОМЧЕНЦА,

-94 МИЛИАРДА,

-ДОЛАРА,

-САЩ.

Заради тези думички на момченцата ще им се стовари небето на главата. ФБР или ЦРУ (заради терористите) ще си ги приберат със самолет без прозорци някъде я от Малдивите, я от Дубай, я от Луната.

За нас, публиката в България, ключовите въпроси обаче са други.

-С кои подсъдими и издирвани по света български олигарси са свързани трите момченца от пирамидата NEXO?

-Случайно ли част от момченцата са били депутати и част от партията, която бе създадена при фалита на КТБ, само с една цел – за да иска оставките на главните прокурори Сотир Цацаров и Иван Гешев?

-Имат ли роднинска и бизнес връзка момчената с хора и фирми, теглили огромни кредити от срутената банка?

-Защо изданията на “Капитал” правеха години наред пиар и скрита реклама на пирамидата?

-Как приятелите ни от САЩ гледат на връзките на трите момченца, откраднали 100 милиарда долара от американски граждани, препрани за тероризъм, с български бизнесмени и партии, които парадират да са в особено близки отношения с посолството и Държавния Департамент на нашите скъпи отвъдатлантически партньори?

Въпроси, от чийто отговор ще стане ясно кой и защо иска срутването на държавата България и в чия полза.

И не се чудете откъде приятелите на трите момченца Киро Петков, Асан Василев (чест гост в криптопирамидата), съпартиецът им Настимир Ананиев (партията на Кунева с Антони Тренчев) и коалиционният партньор на Тренчев Христо Иванов имат огромни бюджети за предизборни кампании и платени протести на жълтите павета.

от фейсбук профила на Николай Бареков

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts