| | | |

Борисов отговори на Радев, поднесе огромна изненада с кандидата за кмет на София ВИДЕО

Призовавам Атанас Атанасов да се върне начело на комисията за службите

Кандидатът за кмет ще е “нестандартно решение”

ГЕРБ няма да обявят днес кандидата си за кмет на столицата, потвърди Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

“Няма да е днес, но ще ви хареса, нестандартно решение е”.

На въпрос дали самият той няма да се кандидатира, отговори: “Минало ми е времето, гледаме нагоре”.

Борисов заяви още, че няма против реформата в службите, но това трябва да се случи, когато международната обстановка е по-спокойна. Лично е разговарял с Атанас Атанасов:

“Аз държа много на ген. Атанасов, той знае аргументите им, лично съм ги казал. Сега, по време на война, когато текат маса операции заедно с нашите партньори едно преструктуриране и сливане под половин година не минава. Само докато минат печатите, канцелариите, назначенията, сградите.

Ако г-н Атанасов каже днес, че е готов да оглави която и да е служба, с две ръце ще го подкрепим в парламента”.

Лидерът на ГЕРБ не отговори на журналистическия въпрос дали реформата с разузнавателните служби ще стане след войната в Украйна. Но обърна внимание, че преди това трябва да има готови закони и предварително договорени кадри.

“Едно преструктуриране, сливане, под половин година не минава”, обясни Борисов и повтори:

“За господин Атанасов с две ръце веднага за каквото пожелае. Имам му пълно доверие. Да се върне на комисията, да подготвим законите, да ги представим. Това не е нещо от днес за утре. Нагледахме се за 2-3 години как се сменят служби, как се назначават генерали”.

“Когато се заговори в тези служби, те са като ветропоказател. Съставът спира да работи, започва да се оглежда, ослушва какво ще се случи.

А в момента виждате – дронове, какви ли не проблеми, трябва да работят активно до времето, в което сложим на масата нашите предложения”, коментира бившият премиер. Иначе партия ГЕРБ била за модернизация на службите.

Днес парламентът ще довърши приемането на реформата в КПКОНПИ, каза пред медиите Борисов.

“Днес ще приемем КПКОНПИ по начина, по който те искаха с техните поправки. И думата КПКОНПИ днес ще приключи”, добави той.

За критиките на президента Румен Радев от Ню Йорк, лидерът на ГЕРБ отвърна:

„Така ли? Не думай! От Ню Йорк чак? Аз видях от Ню Йорк, че с председателя на ЕК, с президента Зеленски, с президента Йоханис беше нашият вицепремиер Мария Габриел. Аз това видях“.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts