| | |

В район на кмет на “Спаси София”: Всички се чудят какво е това безумие СНИМКИ

Нарушенията в София са ежедневна гледка – от катастрофи поради невнимание, през безумни паркирания и вандалски актове срещу коли. Палитрата е разнообразна, но всеки ден се появява нещо, което още повече ни изненадва.

Подобна е и ситуацията с нови снимки, споделени във Фейсбук в групата “Бъкстон и приятели”. На кадрите се вижда, че шофьор е паркирал електрически автомобил “Пежо” и го е оставил да се зарежда в ел. станцията.

От текста, придружаващ поста, става ясно, че това се е случило на ъгъла на ул. “Пирин” и “Симеон Радев” в столичния кв. “Бъкстон”.

снимка: Фейсбук

“Нещо не разбирам. Така ли трябва да е зарядната и така ли трябва да се зарежда? Ъгъла на ул. Пирин и Симеон Радев”, пише авторът на поста.

Ако се вгледаме по-внимателно в снимката, ще открием, няколко любопитни момента, които дават тема за размисъл.

Всеки шофьор, за да успее да зареди колата си, би могъл да допусне няколко нарушения на Закона за движение по пътищата – Да паркира в район на кръстовище, да паркира върху тротоар и да попречи на движението на пешеходците и да паркира върху зелени площи.

В конкретния случай от самите кадри не става кристално ясно каква точно е ситуацията. Колата е лизингова и е възможно шофьорът да не е съвсем на ясно с правилата.

Въпреки това не е ясно чие решение е да се сложи подобна зарядна станция на такова нелепо място, което е предпоставка да се допуснат нарушения. Остава загадка и дали станцията е законна.

Мястото, на което се разиграва ситуацията е в район “Витоша”, където кмет е представител на коалицията ПП-ДБ-СС – Зарко Клинков.

В социалните мрежи също се разрази вълна от реакции и коментари.

“Българина е ” Бай Ганьо ” от как се е родил, той НЕ краде ток, НЕ пречи на пешеходците, НЕ е в нарушение с ЗДП, НЕ разрушава общинската тревна площ… Изобщо какво му е на ” човечеца “

“Значи, висящ кабел през балконите бях виждал. Агрегат на гориво също. Ама тоя ми е фаворит.”

“Така е разрешено да се зарежда само ако се пречи на пешеходците. Другото важно изискване е да има ток който да изтряска някое дете така, че да тупне от раз.”, гласят част от тях.

Източник: Блиц

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Фейсбук

Similar Posts